Τα e-bikes ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να είναι μια δημοφιλής και αναπτυσσόμενη μορφή βιώσιμων μεταφορών, αλλά σίγουρα δεν είναι τα πιο διαδεδομένα. Όπως αποδεικνύεται, τα δίκυκλα EV με τη μορφή ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι ήδη ιδιαίτερα δημοφιλή, ενώ οι κάτοχοί τους πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα λειτουργούν παρόμοια με τα ποδήλατα με πεντάλ, αλλά επωφελούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα που βοηθά τους αναβάτες να ταξιδεύουν γρηγορότερα και πιο μακριά, χωρίς να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια.

Παρόλο που δεν μπορούν να πιάσουν τις ταχύτητες ή να καλύψουν τις αποστάσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προσφέρουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα, όπως είναι το χαμηλότερο κόστος, οι ευκολότερες αστικές μετακινήσεις και ο δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων αυξάνονται ολοένα και περισσότερο στο σημείο όπου τα ηλεκτρονικά ποδήλατα συνεχίζουν να ξεπερνούν κατά πολύ των αριθμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Πώληση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου ανά λεπτό στις ΗΠΑ

E bike driver

Ακόμα και οι ΗΠΑ, που είναι μια αγορά ηλεκτρονικών ποδηλάτων που έχει μείνει πολύ πίσω συγκριτικά με την Ευρώπη και την Ασία, πωλήθηκαν πάνω από 600.000 ηλεκτρικά ποδήλατα το 2020.

Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί αγόρασαν ηλεκτρονικά ποδήλατα με ρυθμό πάνω από ένα κάθε λεπτό καθ ‘όλη τη διάρκεια 2020. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ξεπέρασαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ρυθμό περισσότερο από δύο προς ένα στις ΗΠΑ.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι, φυσικά, πιο προσιτά και οικονομικά από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αν και τα τελευταία απολαμβάνουν ορισμένων φορολογικών κινήτρων στις ΗΠΑ για τη μείωση του πραγματικού τους κόστους.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λαμβάνουν επίσης την πλειοψηφία της προσοχής όταν πρόκειται για επενδύσεις σε υποδομές, ομοσπονδιακά κίνητρα και επιχορηγήσεις πράσινης ενέργειας. Αντιθέτως οι εταιρείες ηλεκτρικών ποδηλάτων έχουν από μικρή έως καθόλου εξωτερική βοήθεια.

Ωστόσο, οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί ραγδαία ​​τα τελευταία χρόνια.

Η πανδημία COVID-19 έπαιξε ρόλο στην αύξηση του ποσοστού των πωλήσεων των ηλεκτρικών ποδηλάτων που βρισκόταν άλλωστε ήδη σε ανοδική τροχιά στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη 

E-bikes in the city

Ο Σύνδεσμος Ποδηλάτων του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε πρόσφατα ότι 160.000 ηλεκτρικά ποδήλατα πωλήθηκαν στο Η.Β. το 2020.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευρώπη αυξάνονται ακόμη με τόσο υψηλό ρυθμό που αναμένεται να ξεπεράσουν τις πωλήσεις όλων των αυτοκινήτων, όχι μόνο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αργότερα μέσα στη δεκαετία που διανύουμε.

Εκτός από πιο προσιτή και πιο αποτελεσματική μορφή εναλλακτικής μεταφοράς, τα ηλεκτρικά ποδήλατα συμβάλλουν πραγματικά στη βελτίωση των πόλεων για όλους.

Περισσότερα e-bikes στους δρόμους σημαίνουν λιγότερα αυτοκίνητα. Και λιγότερα αυτοκίνητα σημαίνουν και λιγότερη κίνηση.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θεωρούνται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη μείωση της κίνησης στις πόλεις, ειδικά σε πόλεις χωρίς καλή δημόσια συγκοινωνία. Ακόμα και σε πόλεις με σταθερή δημόσια συγκοινωνία όμως, τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν συχνά την πιο βολική εναλλακτική λύση, καθώς επιτρέπουν στους αναβάτες να μετακινούνται σύμφωνα με το δικό τους πρόγραμμα και χωρίς περιορισμούς.

Αν και τα ηλεκτρικά ποδήλατα σίγουρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν όλα τις διαδρομές που πραγματοποιεί κανείς με το αυτοκίνητο, ο αριθμός των πωλήσεων των e-bikes σημαίνει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων ουσιαστικά θα ήταν διατεθειμένος να ανταλλάξει ένα δεύτερο αυτοκίνητο με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!