Τα ηλεκτρικά της Toyota με… ήχο που διεγείρει τις αισθήσεις

Η Toyota θέλει να βάλει... ήχο στα μελλοντικά ηλεκτρικά της, δίνοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να «κατεβάζει» διαφορετικούς ήχους κινητήρα.

Όπως είναι γνωστό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι «ήσυχα», καθώς δεν έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης που είναι… θορυβώδης. Αυτό απογοητεύει ορισμένους που ενώ δηλώνουν λάτρεις της ηλεκτροκίνησης, τους λείπει αυτός ο θόρυβος του κινητήρα και των στροφών που ανεβαίνουν. Ωστόσο, η Toyota θέλει να το αλλάξει για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα και μάλιστα έχει πλάνο.

Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική μάρκα εξετάζει  μία πρωτοποριακή ιδέα για τη βελτίωση της ηχητικής εμπειρίας στα μελλοντικά ηλεκτρικά της. Αυτή περιλαμβάνει τη δυνατότητα λήψης διαφορετικών ήχων κινητήρων, κάνοντας την οδήγηση με ηλεκτρικό ακόμη πιο διασκεδαστική.

Toyota και BYD ετοιμάζουν ηλεκτρικό crossover

Ολοκληρωμένη εμπειρία οδήγησης από την Toyota

Σύμφωνα με τον Simon Humphries, επικεφαλής branding της Toyota, η εταιρεία θέλει να προσφέρει στους οδηγούς μια ολοκληρωμένη, διασκεδαστική εμπειρία οδήγησης. Ένα μέρος αυτής της εμπειρίας περιλαμβάνει τη δυνατότητα λήψης διαφορετικών ήχων κινητήρα, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει τον ήχο που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις του.

Προφανώς, οι ήχοι του κινητήρα επηρεάζουν σημαντικά την εμπειρία του οδηγού. Βάσει αυτού, η ιδέα της Toyota να επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν τον ήχο που θέλουν, ανοίγει νέους ορίζοντες για την εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία. Προς το παρόν, δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για το πότε ή πώς θα δημιουργήσει αυτή η ιδέα.

Toyota Urban SUV Concept: Αποκάλυψη… τώρα!

Πιο αναλυτικά, ο Humphries, τονίζει τα εξής:

«Κάθε προϊόν GR (Gazoo Racing) πρέπει να διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Δεν μπορεί να είναι απλώς διασκεδαστικό να πηγαίνεις σε ευθεία γραμμή. Πρέπει να σε κάνει να χαμογελάς και στις γωνίες. Και θα πρέπει να ανταμείβει τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να πάρουν περισσότερο έλεγχο.

Η γνώση της γρήγορης χειροκίνητης αλλαγής ταχυτήτων με ομαλή κίνηση του συμπλέκτη ήταν πάντα καλή, οπότε γιατί να μην συμβαίνει και με ένα ηλεκτρικό όχημα.Τι θα λέγατε να κατεβάσετε τον αγαπημένο σας ήχο κινητήρα και τη δυναμική οδήγησης, και θα μπορούσατε πραγματικά να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές εμπειρίες, ενώ ταυτόχρονα εκπέμπετε μόνο χαμόγελα».

Toyota: Ηλεκτρικά με χειροκίνητα κιβώτια… 14 σχέσεων

Θυμίζουμε πως πρόσφατα η μάρκα παρουσίασε ένα ακόμη ένα καινοτόμο σύστημα, σύμφωνα με το οποίο τα μελλοντικά ηλεκτρικά θα έχουν… κιβώτιο ταχυτήτων. Παρά το γεγονός ότι γενικότερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μόνο αυτόματα. Σύμφωνα με αυτό, τα ηλεκτρικά της Toyota θα φέρουν εξελιγμένο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό θα λειτουργεί όπως ένα χειροκίνητο και θα έχει μέχρι και 14 ταχύτητες.

abb_img
spot_img