Τα ταξί φεύγουν για Ντουμπάι… χωρίς οδηγό!

Το Ντουμπάι δηλώνει έτοιμο να υποδεχτεί τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό, προερχόμενα από την αμερικάνικη εταιρεία Cruise.

Τα ταξί χωρίς οδηγό είναι έτοιμα να κάνουν την εμφάνισή τους δρόμους στο Ντουμπάι. Η επαναστατική τεχνολογία επιτρέπει την κίνηση του οχήματος δίχως την παρέμβαση του οδηγού. Δέκα οχήματα Θα κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας μέχρι και το 2023.

Υπεύθυνη για τα αυτοματοποιημένα οχήματα θα είναι η αμερικάνικη εταιρεία Cruise. Ωστόσο, πριν από την κυκλοφορία τους τα οχήματα θα τα δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες, έως τα τέλη του 2022.

ΗΠΑ: Τα αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι είναι πλέον νόμιμα!

Εφόσον περάσουν το τεστ, τα ταξί θα προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στους μελλοντικούς επιβάτες. Αναλυτικά, το Ντουμπάι θα νομοθετήσει την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 5 στους δρόμους της χώρας. Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα δώσει προφανώς ώθηση στις λοιπές κατασκευαστικές εταιρείες για κατασκευή παρόμοιων οχημάτων.

Το Toyota Mirai χωρίς οδηγό!

Πλήρως εξοπλισμένα τα νέα ταξί

Τα οχήματα θα διαθέτουν 80 αισθητήρες και κάμερες. Επιπλέον, θα διαθέτουν συστήματα LiDAR. Δηλαδή, ανίχνευση φωτός και τεχνολογία σάρωσης λέιζερ για την παρακολούθηση των συνθηκών του δρόμου και χειριστήρια για την αποφυγή σύγκρουσης με αντικείμενα. Και επιπλέον, οτιδήποτε δεν μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι.

Mercedes-Benz: To Drive Pilot «λύνει» τα χέρια του οδηγού

Εσωτερικά, τα καθίσματα θα είναι αντικρυστά και χωρούν άνετα μέχρι και έξι επιβάτες. Ενώ θα υπάρχει χώρος και για τις αποσκευές τους.

Τα ταξί φεύγουν για Ντουμπάι... χωρίς οδηγό!

Στόχος η μείωση των τροχαίων στο Ντουμπάι

Τα συγκεκριμένα ταξί θα τα δούμε στο Ντουμπάι μέχρι και το 2030 και θα είναι πάνω από 4.000 αυτοκίνητα. Κύριος στόχος είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 90%, είτε επειδή αποκοιμήθηκε ο οδηγός, είτε επειδή μιλάει στο κινητό.

Την συμφωνία σύναψαν με την αμερικανική εταιρεία Cruise για την παροχή των οχημάτων. Καθιστά το Ντουμπάι την πρώτη πόλη εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου η Cruise διαθέτει εμπορικά αυτά τα οχήματα.

Tesla και Defra ετοιμάζουν ηλεκτρικά τρακτέρ!

Παρόμοιες δοκιμές και στο Άπου Ντάμπι

Αντίστοιχες δοκιμές έγιναν και στο Άπου Ντάμπι. Πιο συγκεκριμένα, ένας στόλος οχημάτων κοινής χρήσης ως μέρος του έργου TXAI, ήταν στη διάθεση του κοινού για δοκιμή στο νησί Yas τον Δεκέμβριο.

 

abb_img
spot_img