Τεχνολογία αιχμής για το νέο υβριδικό plug-in DS 4

Με τεχνολογία αιχμής και εφοδιασμένο με το σύστημα ηλεκτροκίνησης E-Tense, το DS 4 αποτελεί την πρόταση της DS Automobiles στη μικρομεσαία κατηγορία.

Το υβριδικό μοντέλο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις αγορές το 2021, αποτελεί τον προάγγελο μίας νεοσύστατης φιλοσοφίας, η οποία φέρει το όνομα “Επαυξημένη τεχνολογία” (“Augmented technology”) και η οποία αποτελείται από τον απόλυτο συνδυασμό της τεχνολογίας αιχμής και της επαυξημένης πραγματικότητας.

Τεχνολογία E-Tense

Για την κατασκευή του νέου DS 4, οι μηχανικοί της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας βασίστηκαν σε μια πολύ πιο αποτελεσματική πλατφόρμα, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σχεδιασμού και της απόδοσης του νέου μοντέλου.

Σχεδιασμένο για να ενσωματώσει την τελευταία γενιά του υβριδικού συστήματος κίνησης E-TENSE plug-in, η οποία συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 180 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, από το 2021, το νέο μοντέλο επιτυγχάνει εκπληκτική απόδοση και μοναδική ευελιξία οδήγησης: αυτονομία έως και 50 χιλιόμετρα σε αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση (συνδυασμένος κύκλος WLTP), χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο τόσο η χρηστικότητα, όσο και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ.

Drive Assist 2.0

Το DS DRIVE ASSIST 2.0 εμπλουτίζει την εμπειρία της αυτόνομης οδήγησης, καθώς περιλαμβάνει ένα ημι-αυτόνομο σύστημα αλλαγής λωρίδας προσαρμόζοντας την ταχύτητά στις στροφές, σε συνάρτηση με τις πινακίδες οδικής σημάνσεως.

Με τη βοήθεια των αισθητήρων του, το σύστημα με το εμπρός ραντάρ Lidar (Light Detection And Ranging), τα ραντάρ στις γωνίες του αυτοκινήτου, την κάμερα στην κορυφή του παρμπρίζ, και τη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης, αναλύει τα δεδομένα τα οποία λαμβάνει “διαβάζοντας” το δρόμο τοποθετώντας το αυτοκίνητο ανάλογα με τον περιβάλλοντα χώρο.

Nέα δεδομένα στη συνδεσιμότητα με το Head Up Display και το σύστημα Iris

Η διευρυμένη οθόνη Head-up Display αποτελεί ένα βήμα προς την επαυξημένη πραγματικότητα. Η ψηφιακή προβολή όλων των απαραίτητων πληροφοριών στο παρμπρίζ, συντελούν ώστε να μην χρειάζεται ο οδηγός να τραβήξει το βλέμμα του από τον δρόμο, στοιχείο που ενισχύει την ενεργητική ασφάλεια.

Επίσης, το Iris, IRIS είναι το νέο διαισθητικό σύστημα αναγνώρισης φωνητικών εντολών. Ένας πραγματικός προσωπικός βοηθός που αντιλαμβάνεται τις εντολές και τις εκτελεί.

Matrix Led Vision

Τα τελευταίας γενιάς, λεπτότερα και πιο μοντέρνα φωτιστικά σώματα DS MATRIX LED VISION του νέου DS 4, διαθέτουν φωτεινή δέσμη τεχνολογίας Matrix και Δυναμικό Φωτισμό της στροφής.

Οι δέσμες τους διαβάζουν απόλυτα το περιβάλλον και αυτό-προσαρμόζονται, καθιστώντας εφικτή την οδήγηση με τη μεγάλη σκάλα των φώτων, χωρίς να ενοχλούνται οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου.

Night Vision

Εξασφαλίζοντάς βέλτιστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας, το DS NIGHT VISION προσφέρει καλύτερη ευκρίνεια του δρόμου και των κινδύνων του. Μια υπέρυθρη κάμερα τοποθετημένη στη μάσκα του νέου DS 4, διερευνά και εντοπίζει πεζούς και εμπόδια έως και 200 μέτρα μακριά, ενώ παράλληλα η απεικόνισή τους πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής οθόνης. Μέσω του συστήματος αυτού σας παρέχεται η δυνατότητα να αντιδράσετε εγκαίρως. Ένα πραγματικό πλεονέκτημα ασφάλειας που σας προσφέρει μία ξεκούραστη οδήγηση, ακόμη και σε απόλυτο σκοτάδι.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!