Τέλος εποχής για το Renault Scenic!

Σταματάει η παραγωγή του πολυμορφικού Renault Scenic μετά από 20 χρόνια, με την γαλλική εταιρεία να κινείται πλέον σε άλλα μονοπάτια.

Τέλος εποχής για το Renault Scenic, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας, Luca de Meo.

Η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων σημειώνει απογοητευτικά νούμερα σχετικά με τις πωλήσεις, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για παύση της παραγωγής του Scenic.

Η γαλλική φίρμα αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και να στραφεί στην παραγωγή διαφορετικών τύπων οχημάτων, μεταμορφώνοντας ουσιαστικά το Renault Scenic.

Οι εκπρόσωποι των πολυμορφικών, Scenic και Espace, δεν θα αντικατασταθούν, ενώ στο άμεσο μέλλον θα τερματιστεί οριστική η παραγωγή αυτών.

Renault Megane E-Tech Electric: Πεντάστερο στο EuroNCAP!

«Όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή κάποτε τελειώνουν. Υπήρχε ένα κεφάλαιο 20 ετών, αλλά πλέον πρέπει να προχωρήσουμε». Αυτά είχε δηλώσει πέρυσι ο επικεφαλής της Renault, προμηνύοντας το τέλος κυκλοφορίας των MPV.

Ωστόσο, ενώ η ονομασία του Espace θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν, αυτή του Scenic θα παραμείνει, απλώς σε ολοκαίνουργια έκδοση.

Πιο συγκεκριμένα, η ονομασία Scenic θα περάσει σε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Το Renault Austral έρχεται για να μείνει!

Τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου

Αρχικά, θα έχει ως βάση την πλατφόρμα του Megane ETech και θα φέρει ηλεκτρική μπαταρία, σύμφωνα με τον Luca de Meo.

Επιπλέον, θα είναι ένα όχημα τύπου SUV, τα οποίο θα είναι ευρύχωρο προσφέροντας άνεση για τις οικογενειακές ανάγκες. Ως προς την εμφάνιση πιθανότατα να βασιστεί εν μέρει στο πρότυπο Morphoz.

H κατηγορία των SUV είναι ψηλά στις συζητήσεις των διοικούντων της γαλλικής φίρμας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το Austral, το οποίο είναι διάδοχος του Kadjar, με έναν πιο hitech και πρακτικό χαρακτήρα.

 

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!