Οι ελληνικές πόλεις που θα τοποθετήσει ταχυφορτιστές η Τesla

Ταχυφορτιστές σε Πάτρα, Λαμία και Θεσσαλονίκη σκοπεύει να τοποθετήσει η Tesla, εντός της τρέχουσας χρονιάς.

Η αμερικανική εταιρεία ήδη τοποθέτησε τον πρώτο σταθμό ταχυφορτιστών στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στην Αθήνα, και έχει θέσει ως στόχο την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης των οχημάτων της, στον Ψαθόπυργο Αχαΐας, το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε: Ποιες είναι οι τιμές των ανανεωμένων Tesla Model S και Model X στην ελληνική αγορά

Ακολούθως, το χρονοδιάγραμμα της Tesla προβλέπει ότι εντός του τρίτου τριμήνου του 2021, θα τοποθετηθούν Superchargers φορτιστές στη Λαμία, ενώ κατά το τέταρτο τρίμηνο θα δημιουργηθεί σταθμός υπερφορτιστών και στη Θεσσαλονίκη.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός της Tesla και μένει να φανεί αν θα τον εκπληρώσει επακριβώς, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το χρονοδιάγραμμα, εντός της τρέχουσας χρονιάς.

Σταθός υπερφορτιστών Tesla στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στην Αθήνα

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Tesla συνεχίζει την ανάπτυξή της στην Ελλάδα.

Εντός του Δεκεμβρίου άρχισαν οι παραδόσεις των πρώτων οχημάτων στους Έλληνες πελάτες της, ενώ τις προηγούμενους ημέρες κατέστη διαθέσιμος προς το κοινό, ο πρώτος σταθμός υπερφορτιστών στη χώρα, που όπως προαναφέραμε, βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στην Αθήνα.

Ο εν λόγω σταθμός θα προσφέρει μια βολική επιλογή χρέωσης στους ιδιοκτήτες που πραγματοποιούν οδικό ταξίδι μεγάλων αποστάσεων από ή προς την πρωτεύουσα.

Οι έξι μεμονωμένοι Supechargers μπορούν να φορτίσουν ένα μοντέλο S, Model X και Model 3.

Σε ό,τι αφορά στη χρέωση για τη φόρτιση, η Tesla μας ενημερώσει ότι η τιμή είναι 0,35 ευρώ ανά kWh.

Οι ταχυφορτιστές παρέχουν ενέργεια γρήγορα, ενώ το όχημα ειδοποιεί αυτόματα τον οδηγό μέσω της εφαρμογής Tesla, όταν έχει αρκετή ενέργεια για να συνεχίσει το ταξίδι.

Με το εύρος και την αποτελεσματικότητα των οχημάτων Tesla, η φόρτιση άνω του 80% δεν είναι συνήθως απαραίτητη.