Test Drive || Fiat 500e: Το ακαταμάχητο ηλεκτρικό!

Δοκιμάζουμε το πιο hot ηλεκτρικό της αγοράς, το ακαταμάχητο Fiat 500e με τους 118 ίππους και τα 315 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Αδιαπραγμάτευτα το Fiat 500 είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και διαχρονικά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Η πρώτη μας γνωριμία έγινε 65 χρόνια πριν, ενώ πριν από 15 έτη μας συστήθηκε η πιο σύγχρονη εκδοχή του. Τώρα ως αμιγώς ηλεκτρικό, το Fiat 500e θα συνεχίσει να μας συναρπάζει, τόσο με την εμφάνισή του, όσο και με τις δυνατότητές του.  

«Ηλεκτρίζει» η σχεδίαση του Fiat 500e

Οι Ιταλοί φημίζονται για το design τους και σαφέστατα το 500e δεν ξεφεύγει από τον εν λόγω κανόνα. Παράλληλα, ξεχωρίζει με τις δυναμικές του καμπύλες που δείχνουν τους δεσμούς του με το «κλασικό» 500άρακι.

Μάλιστα, αυτό που συναρπάζει είναι το εμπρόσθιο τμήμα και ιδιαίτερα τα φωτιστικά σώματα. Χωρισμένα σε δύο μέρη, προσφέρουν ένα δυναμικό και ξεχωριστό παρουσιαστικό. Επιπλέον, η κλειστή μάσκα και φυσικά το γράμμα «e» τονίζουν τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Fiat 500e: Ακόμη πιο προσιτό με το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Hightech η καμπίνα του Fiat 500e 

Όσοι έχετε πάρει μία γεύση από τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης του 500, θα διαπιστώσετε ότι το εσωτερικό του 500e είναι εντελώς νέο. Προφανώς, ξεχωρίζει ο νέος και ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ ψηλά στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει η οθόνη αφής (7,0 έως 10,25 ιντσών ανάλογα την έκδοση) του συστήματος UCONNECT5.

Και αν δεν θέλετε να απασχολείτε τα χέρια σας με το χειρισμό του infotainment, ένα απλό «Hey Fiat», είναι αρκετό για να εκτελέσει ότι εντολή του δώσετε. Οι επιβάτες θα βολευτούν με άνεση, όπως και οι αποσκευές τους στα διαθέσιμα 185 λίτρα του χώρου αποσκευών.

Ικανοποιεί και με το παραπάνω ο ηλεκτροκινήτηρας 

Το όμορφο Fiat 500e διαθέτει ένα ισχυρό μοτέρ που αποδίδει 118 ίππους και 220 Nm ροπής. Αυτό αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 42 kWh που προσφέρει αυτονομία 315 χιλιομέτρων

Προφανώς και το 500e είναι σβέλτο, αφού η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση μόλις 9 δευτερόλεπτων. Τέλος, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 150 χλμ./ώρα, αφού υπάρχει ηλεκτρονικός κόφτης για τη διασφάλιση της αυτονομίας 

Fiat 500e: Test drive στην οροφή του Lingotto

To 500e έχει 3 οδηγικά προφίλ μέσω του e-Mode: Normal, Range και Sherpa. Το πρόγραμμα Normal προσφέρει τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση και το Range ενεργοποιεί τη λειτουργία «one-pedal-drive», φρενάροντας έντονα όταν αφήνεις το γκάζι.

Τέλος, το Sherpa είναι ιδανική επιλογή όταν η διαθέσιμη ενέργεια είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα για μέγιστη οικονομία ρεύματος. Για να φορτίσει πλήρως απαιτούνται 4 ώρες και 15 λεπτά με ταχυφορτιστή 11 kW, ενώ σε 35 λεπτά μπορεί να φορτίσει από 0-80% σε ταχυφορτιστή DC 85 kW. 

Fiat 500e Dolce Vita By Design: Καμπάνια α λα ιταλικά!

Τονισμένη και ευχάριστη οδική συμπεριφορά 

Το Fiat 500e θα το λατρέψετε, τόσο λόγω της χαριτωμένης του εμφάνισης, όσο και λόγω της οδικής του συμπεριφοράς. Μάλιστα, το ιταλικό ηλεκτρικό μοντέλο είναι απόλαυση εντός των τειχών της πόλης, μιας και θα κινηθεί αθόρυβα και ευέλικτα μέσα στα στενά. Με το χαμηλό κέντρο βάρους και το σωστό ζύγισμα του αμαξώματος (52-48 εμπρός-πίσω), πατάει εξαιρετικά στο δρόμο.

Εν κατακλείδι, το Fiat 500e είναι απολαυστικό σε κάθε είδους χρήση. Κουκλίστικο, ψυχωμένο και καλοζυγισμένο, ήρθε για να μείνει και να χαράξει την σύγχρονη ιστορία του μοντέλου!  

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!