Τι συνδέει τη Χάλκη με το Λος Άντζελες;

Τι κοινό μπορεί να έχει η Χάλκη του νοτιοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων με μόλις 478 κατοίκους με τις ΗΠΑ;

Ακούστε το άρθρο

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα μικρό νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων με μόλις 478 κατοίκους με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, βάση πληθυσμού, των ΗΠΑ, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά, πολιτιστικά, επιστημονικά και ψυχαγωγικά κέντρα του κόσμου; Μάλλον η Χάλκη έχει περισσότερα κοινά με το Λος Άντζελες.

Το ηλιακό σύστημα που στηρίζει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φόρτισης EV στις ΗΠΑ

LA electric buses

Σύμφωνα με άρθρο του Steve Hanley στο Electrek, η αρμόδια υπηρεσία μεταφορών του Λος Άντζελες εγκαθιστά ένα ηλιακό σύστημα οροφής 1,5 μεγαβάτ, καθώς και ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταρίας 4,5 μεγαβατωρών για την τροφοδοσία μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φόρτισης EV στις ΗΠΑ για επαγγελματικά οχήματα.

«Το Λος Άντζελες είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχει ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών και οι επενδύσεις μας σε καθαρά συστήματα μεταφορών επιταχύνουν αυτήν την πρόοδο»,

λέει ο δήμαρχος Eric Garcetti.

«Όσο περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους σήμερα, τόσο περισσότερο ρίχνουν τις εκπομπές ρύπων και εξασφαλίζουμε ένα πιο υγιές, ένα πιο βιώσιμο αύριο».

Το έργο θα επωφεληθεί από επιχορήγηση 6 εκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια.

Το ηλιακό μικροδίκτυο και το μικροδίκτυο αποθήκευσης θα τροφοδοτούν πέντε φορτιστές στόλου Proterra 1,5 MW οι οποίοι θα τροφοδοτούν με την σειρά τους 104 απομακρυσμένους σταθμούς φόρτισης EV.

Το Λος Άντζελες διαθέτει επί του παρόντος 100 ηλεκτρικά λεωφορεία στο στόλο του, ο οποίος θα γίνει πλήρως ηλεκτρικός έως το 2028.

«Η επίτευξη των στόχων μας για το Κλίμα και τη βιωσιμότητα θέλει επίμονες επενδύσεις και επείγουσα δράση»,

δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της LADOT, Seleta Reynolds.

«Αυτή η επιχορήγηση παρέχει μια ουσιαστική υποστήριξης καθώς πλησιάζουμε πιο κοντά στον στόχο μας για έναν πλήρως ηλεκτρικό στόλο».

Χάλκη: Ένα πρωτοποριακό παράδειγμα αειφορίας

 

Και κυριολεκτικά στην άλλη άκρη του κόσμου, σε μια μικρή κουκίδα του χάρτη, στη δική μας Χάλκη που πιθανότατα ελάχιστοι από εμάς την έχουμε επισκεφτεί, βλέπουμε να γίνεται ένα πρωτοποριακό παράδειγμα αειφορίας.

Στη Χάλκη, η Citroen συνεργάζεται με τον Όμιλο Συγγελίδη, την γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας Vinci και την Akuo Greece για να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών εκπομπών ρύπων στο νησί της Χάλκης δωρίζοντας έξι ηλεκτρικά οχήματα, δύο Amis, δύο ë-C4, ένα ë-Spacetourer και ένα ë-Dispatch.

«Πραγματικά χαρούμενοι για τη συνεργασία με το νησί της Χάλκης σε αυτό το εξαιρετικό έργο. Αυτή η συνεργασία είναι απόλυτα σύμφωνη με το πνεύμα της Citroen. Μάλιστα, η φίρμα συνοδεύει τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή και την κινητικότητά τους. Κάνουμε την ηλεκτροκίνηση διαθέσιμη σε όλους και πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πηγή προόδου για την κοινωνία.»,

δήλωσε ο Vinsent Cobée, Διευθύνων Σύμβουλος της Citroen, σε δελτίο Τύπου.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χάλκη και η μετάβασή της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

«Υπερήφανοι που συμβάλλουμε στη μετατροπή της Χάλκης σε ένα νησί αυτόνομο, έξυπνο και βιώσιμο. Αυτό το έργο θα αλλάξει τη ζωή τους και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Η Citroën ανοίγει το δρόμο για το μέλλον και δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Συμβάλλοντας στη μετατροπή της Χάλκης σε μια πράσινη οικονομία με επίκεντρο τη βιωσιμότητα»,

πρόσθεσε ο Vinsent Cobée.

Η συνδρομή της Citroën

Η Citroen δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού απόκτησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Αυτό το πετυχαίνει Μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα.

Η καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού αλλάζει αφού θα έχει λιγότερο θόρυβο. Ακόμη, θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα αέρα, καθαρότερο περιβάλλον, καθώς και χαμηλότερο κόστος καυσίμων.

Δημιουργία δικτύου για τα ιπτάμενα ταξί σε 65 πόλεις μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες

Είτε  μια μαμούθ εμπορική εγκατάσταση φόρτισης στο Λος Άντζελες, είτε ένας στόλς έξι ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Χάλκη,

η επανάσταση των EVs αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων, προς το καλύτερο.

abb_img