Σήμερα διεξάγεται το 2ο υβριδικό συνέδριο Electric Vehicle Conference και το CarsElectric.gr θα είναι εκεί

Η ηλεκτροκίνηση ήδη φέρνει επανάσταση σε μια σειρά από κλάδους, όπως οι κατασκευές, η πληροφορική, ο τουρισμός και τα Logistics.

Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον από διεθνείς τράπεζες, τον κλάδο της ενέργειας, τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους και τον διαρκώς αυξανόμενης οικονομικής ισχύος κλάδο της πληροφορικής.

Στην Ευρώπη, τα βενζινοκίνητα οχήματα βαίνουν προς κατάργηση και τα ποσοστά της ηλεκτροκίνησης αυξάνονται εντυπωσιακά κάθε χρόνο. Στην Ελλάδα η δυναμική αρχή γίνεται τώρα!

Σήμερα, Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες της στο εταιρικό και καταναλωτικό κοινό το 2ο Electric Vehicle Conference and Εxpo, το οποίο σηματοδοτεί την είσοδο των ελληνικών επιχειρήσεων στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το Electric Vehicle Conference θα διεξαχθεί, με φυσική παρουσία, στο ΟΤΕ Academy και ψηφιακά.

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περυσινή διοργάνωση, φέτος το Electric Vehicle Conference παρουσιάζει τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν μια μακρά σειρά διαφορετικών επιχειρηματικών κλάδων, από τη στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν Ευρωπαίοι θεσμικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών και στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα βήματα που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση για την υιοθέτηση της εναλλακτικής μορφής των μεταφορών.

Παράλληλα, Έλληνες κυβερνητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι των πιο σημαντικών φορέων για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, όπως η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ και η Ένωση των Αυτοκινητοδρόμων (ΗELLASTRON) αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για την ενίσχυση του νέου τρόπου μετακινήσεων.

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Aleksandra Klenke, στέλεχος της DG MOVE, παραθέτει τους νέους ευρωπαϊκούς στόχους για την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Gent Grinwalds, από την Copenhagen Electric, παρουσιάζει τον τρόπο που οι εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης μπορούν να μετατραπούν σε σταθμούς φόρτισης.

Εκπροσωπώντας την AVERE, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ηλεκτροκίνησης, ο Thomas Neumann αναλύει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης για την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα.

Η λίστα των ομιλητών περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – τους:

Μιχάλη Παπαδόπουλο, Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Ντιλένα Βασιλείου, Διευθύντρια Διαχείρισης ΕΛΑΠΕ, ΔΑΠΕΕΠ

Θάνο Ζαρόγιαννη, Σύμβουλο Ηλεκτροκίνησης Γενικής Γραμματέως Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κυριάκο Κοφίνα, Γενικό Διευθυντή Ηλεκτροκίνησης, ΔΕΗ

Κωνσταντίνο Κουτσούκο, Πρόεδρο Ελληνικής Ένωσης Αυτοκινητοδρόμων (HELLASTRON)

Νίκο Γιαννουσά, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλος, Volvo Car Greece

Κωνσταντίνος Μαγκανιώτης, Αναπληρωτή Τομεάρχη Λειτουργίας Τηλεμέτρησης, ΔΕΔΔΗΕ

Αντώνιος Κλάδας, Καθηγητή ΕΜΠ, Διευθυντή Εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Λίγα λόγια για το συνέδριο Electric Vehicle Conference 2021

Το Electric Vehicle Conference 2021 παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων που θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης θα αναλύσουν το πρόγραμμα επιδοτήσεων και φορολογικών απαλλαγών που συνδέεται με την ηλεκτροκίνηση.

Τι γίνεται με τα σημεία φόρτισης; Ποια είναι η απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων; Και ποιες επιλογές ηλεκτροκίνησης συμφέρουν κάθε κλάδο;

Έλληνες και Ευρωπαίοι θεσμικοί παράγοντες και στελέχη επιχειρήσεων θα δώσουν τις απαντήσεις στο συνέδριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον χώρο του συνεδρίου θα εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κανονισμοί σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αναλυτική θεματολογία του συνεδρίου

  • Ο ηλεκτρικός στόλος. Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να προχωρήσουν στον εξηλεκτρισμό των εταιρικών τους οχημάτων.
  • Το στοίχημα των ηλεκτρικών δικύκλων στις αστικές μεταφορές και διανομές προϊόντων.
  • Ο ρόλος των κατασκευαστικών εταιρειών. Οι ευκαιρίες που δημιουργούνται από την ανάγκη εγκατάστασης νέων υποδομών.
  • Σημεία φόρτισης. Το κατασκευαστικό εγχείρημα με την εγκατάσταση φορτιστών αυτοκινήτων σε κατοικίες, ξενοδοχεία, πρατήρια καυσίμων, εμπορικά κέντρα, βιομηχανίες και κάθε είδους κτίριο.
  • Η επενδυτική ευκαιρία των μπαταριών. Τα σχέδια για μικρά εργοστάσια κατασκευής ανταλλακτικών για ηλεκτρικά οχήματα στην Ελλάδα.
  • Η σημασία των ΑΠΕ και των νέων «έξυπνων» δικτύων ηλεκτρισμού.
  • Το «πείραμα» της Βρετανίας και της Νορβηγίας. Γιατί οι δύο χώρες καταργούν τις πωλήσεις νέων βενζινοκίνητων οχημάτων.
  • Η δύναμη του υδρογόνου και η επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης.

Το CarsElectric.gr, στο πλαίσιο ενημέρωσης του αναγνωστικού του κοινού, θα βρίσκεται στο 2ο υβριδικό συνέδριο Electric Vehicle Conference, μεταδίδοντας τις ειδήσεις, μεταφέροντας τον παλμό και καλύπτοντας δημοσιογραφικά την εκδήλωση με αποκλειστικές φωτογραφίες και συνεντεύξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συνέδριο, επισκεφτείτε το www.electricvehicleconference

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!