Το Abarth 500e «ηλεκτρίζει» τον Miki Biasion

Ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Miki Biasion, συνάντησε στην πίστα του Balocco το νέο Abarth 500e και «ηλεκτρίστηκε» από τον Σκορπιό.

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την αποκάλυψη του νέου Abarth 500e, η 25χρονη κόρη του Miki Biasion, Bettina, πήρε μία ξεχωριστή απόφαση. Αποφάσισε να «συστήσει» τον πατέρα της σε αυτή τη νέα εποχή της αυτοκίνησης. Μάλιστα, για να το καταφέρει αυτό, επισκέφθηκε μαζί του την πίστα δοκιμών στο Balocco.

Εκεί, ο Miki Biasion είδε το πώς συμπεριφέρεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Abarth στην πίστα. Ο 64χρονος Miki Biasion αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο των αγώνων αυτοκινήτου. Μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμιους Τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 1988 και 1989.

Μάλιστα, οι σχέσεις του με τις Lancia, Alfa Romeo, Fiat και κυρίως με την Abarth είναι άρρηκτες, με τον Biasion να έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε διάφορες μορφές αγώνων με μοντέλα όλων των παραπάνω μαρκών. Προφανώς, η καριέρα του έφτασε στο αποκορύφωμά της πολύ πριν έρθει στο προσκήνιο η έννοια της ηλεκτροκίνησης στην αυτοκίνηση.

Abarth 500e: Ο Σκορπιός στην πρίζα και επίσημα!

Τo Abarth 500e πιο γρήγορο σε σημεία από το Abarth 695

Η Bettina, έχοντας συμμετάσχει σε σειρά αγώνων ως συνοδηγός, κάθισε στο δεξί μπάκετ κάθισμα του ηλεκτρικού Abarth, δίπλα στον Miki. Φυσικά, εκεί το μικρό ηλεκτρικό σπορ μοντέλο ξετύλιξε τις αρετές και τα ταλέντα του. Ο Miki Biasion δοκίμασε έντονα την οδική συμπεριφορά αλλά και τη σταθερότητα, όμως η επιτάχυνση τον εντυπωσίασε περισσότερο.

Το Abarth 500e διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 155 ίππους. Μάλιστα, δεν αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας, όμως στις μετρήσεις ρεπρίζ, διαπρέπει. Πιο συγκεκριμένα, είναι ταχύτερο ακόμα και από το βενζινοκίνητο αδελφάκι του, Abarth 695, το οποίο αποδίδει 185 ίππους.

Παράλληλα, χάρη στα μεγαλύτερα μετατρόχια και την ιδανική κατανομή βάρους, το Abarth 500e υπόσχεται ακόμα υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και αυξημένη ισορροπία. Επιπλέον, δεν είναι τυχαίο ότι η ιταλική εταιρεία δηλώνει πώς είναι ταχύτερο από το 695 στο Balocco κατά ένα δευτερόλεπτο.

Winter Check Up: Δωρεάν χειμερινός έλεγχος για Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Jeep

Το Abarth 500e «ηλεκτρίζει» τον Miki Biasion

Άφιξη του Abarth 500e το καλοκαίρι του 2023

Το καλοκαίρι του 2023 θα είναι ιδιαίτερα καυτό για τους φίλους της μάρκας και όχι μόνο. Ο λόγος είναι η άφιξη, στις εκθέσεις της Abarth, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της φίρμας.

Abarth: Νέες επιλογές και με αγωνιστική περιβολή

Το Abarth 500e έρχεται να συμπληρώσει την υπάρχουσα γκάμα των σειρών Abarth 595 και 695. Τα δύο αυτά βενζινοκίνητα μοντέλα εφοδιάζονται με τον κινητήρα 1.4 TJet απόδοσης 165 και 180 ίππων, αντίστοιχα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε παρακολουθήσετε την πρώτη γνωριμία του Miki Biasion με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Abarth 500e στην πίστα του Balocco:

abb_img