Το αμιγώς ηλεκτρικό Rimac Nevera απλά δεν πιάνεται!

Το αμιγώς ηλεκτρικό Rimac Nevera ολοκλήρωσε τις χειμερινές δοκιμές του και είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή.

Ακούστε το άρθρο

Εποχή δοκιμών και για το Rimac Nevera, που ταξίδεψε στην Σουηδία για τα καθιερωμένα χειμερινά τεστ. Το αυτοκίνητο της κροατικής φίρμας ολοκλήρωσε δύο εβδομάδες εντατικών δοκιμών στο κέντρο Sottozero της Pirelli, κοντά στον Αρκτικό κύκλο.

Test Drive || Opel Corsa-e: Το μέλλον της πόλης είναι ηλεκτρικό!

Εξαντλητικές δοκιμές σε περίεργες συνθήκες

Ωστόσο, οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της μέρας ήταν ασυνήθιστα ζεστές, γεγονός που δεν ευνοούσε τις δοκιμές. Για αυτό και έγιναν με τη δύση του ηλίου και με θερμοκρασίες που παρέπεμπαν σε χειμερινό σκηνικό.

Προφανώς και δεν ήταν τυχαίο, καθώς οι μηχανικοί ήθελαν να δοκιμάσουν τη λειτουργία συστημάτων όπως είναι τα ABS, ESP κλπ.

Τα ελαστικά που φορούσε ήταν τα χειμερινά Pirelli P Zero Winter. Επιπλέον, το συγκεκριμένο ελαστικό φέρει μια σήμανση στο πλάι που υποδηλώνει τη συνεργασία της Pirelli με την Rimac. Αντίστοιχα, τα καλοκαιρινά ελαστικά είναι τα Michelin Pilot Sport 4S.

Δοκιμή στα χιόνια με BMW iX5 Hydrogen!

Το Rimac Nevera με σούπερ επιδόσεις

Το αμιγώς ηλεκτρικό Rimac Nevera φέρει μπαταρία 120 kWh με ισχύ 1.914 ίππων και 2.360 Nm ροπής. Επιπλέον, για το 0-100 χλμ./ώρα είναι αρκετά τα 1,85 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 412 χλμ./ώρα.

H Rolls-Royce Spectre τεστάρει τις αντοχές της στα χιόνια!

Τέλος, διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό και όπως μάλλον καταλάβατε, είναι το γρηγορότερο σε επιτάχυνση αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο!

abb_img