Το Ararkis Sandstorm θα ξεπεράσει το Rimac Nevera (;)

Η νέα εταιρεία Ararkis Automobili θέλει να κάνει το ηλεκτρικό της μοντέλο Sandstorm το γρηγορότερο που υπάρχει, με «αλμυρή» τιμή.

Ακούστε το άρθρο

Η Ararkis Automobili έχει ανακοινώσει το πιο φιλόδοξο έργο της μέχρι σήμερα. Αυτό «ακούει» στο όνομα Ararkis Sandstorm. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό hypercar, με το οποίο η εταιρεία στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο των hypercars. Πως; Κάνοντάς το, το γρηγορότερο στον κόσμο.

Η εταιρεία, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ανακοινώσει την κατασκευή μόλις 20 μονάδων του Sandstorm, ενώ η τιμή του ξεκινά από 2 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Παρά τον περιορισμένο αριθμό, το όραμα της Ararkis είναι να κατακτήσει τον τίτλο του γρηγορότερου ηλεκτρικού hypercar, με εντυπωσιακό χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτα.

Rimac Nevera: Ρεκόρ ταχύτητας… με την όπισθεν!

Το Ararkis Sandstorm θα ξεπεράσει το Rimac Nevera (;)

Το Ararkis Sandstorm… μέσα και έξω

Η σχεδίαση του Sandstorm εντυπωσιάζει με τις λεπτομέρειές του. Πιο συγκεκριμένα, από τα LED φώτα στο φτερό μέχρι το ενεργό πίσω φτερό, κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί με προσοχή. Το πλαίσιο του είναι από ανθρακονήματα και σύνθετα υλικά αλουμινίου.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα φιλοξενεί μια πολυτελή σύνθεση κράματος μαγνησίου-αλουμινίου και Alcantara. Επίσης, η οθόνη αφής infotainment «πηγαίνει παρέα» με ένα εντυπωσιακό ηχοσύστημα Bose.

Rimac Nevera: Δωρεάν φόρτιση για… 8 χρόνια!

Το Ararkis Sandstorm θα ξεπεράσει το Rimac Nevera (;)

Με 2 ηλεκτροκινητήρες και αυτονομία 500 χιλιομέτρων

Επιπλέον, το Sandstorm οφείλει την κίνησή του σε 2 ηλεκτρικούς προσαρμοσμένους κινητήρες υψηλής απόδοσης, με τους οποίους το Ararkis Sandstorm υπόσχεται μοναδικές επιδόσεις.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες σχετικά με την απόδοση ισχύος και τη ροπή παραμένουν άγνωστες μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με την εταιρεία, το υγρόψυκτο πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου θα διαθέτει ενεργειακή χωρητικότητα 115 kWh. Αυτή θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιόμετρα, καθώς επίσης και γρήγορη φόρτιση από 0% έως 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Τέλος, παρόλο που η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, το Sandstorm όπως όλα δείχνουν θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά σύντομα. Για να δούμε! Θα μπορέσει να ξεπεράσει το ταχύτατο Rimac Nevera, με τελική ταχύτητα 412 χλμ./ώρα διανύει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε 1,85 δευτερόλεπτα.

 

abb_img