Το astyMOVE τα πάει περίφημα στην Αστυπάλαια

Το οικοσύστημα υπηρεσιών έξυπνης μετακίνησης astyMOVE στην Αστυπάλαια, παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά τη λειτουργία του.

Τα πρώτα αποτελέσματα των νέων υπηρεσιών μετακίνησης και της εφαρμογής του οικοσυστήματος astyMOVE παρουσίασε η Kosmocar. Μάλιστα, η δημιουργία του εν λόγω οικοσυστήματος έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια – Έξυπνο και αειφόρο νησί».

Επιπλέον, η Kosmocar παρουσίασε τα αποτελέσματα εκπροσωπώντας τον Όμιλο Volkswagen, στο πλαίσιο της τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο.

Το Volkswagen ID.Buzz στη συγκοινωνία της Αστυπάλαιας!

Το οικοσύστημα astyMOVE στην Αστυπάλαια

Το οικοσύστημα astyMOVE ανήκει στον πυλώνα της έξυπνης κινητικότητας του προγράμματος «Αστυπάλαια – Έξυπνο και αειφόρο νησί». Συγκεκριμένα, το οικοσύστημα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες astyGO και ASTYBUS και ικανοποιεί όλες τις ανάγκες μετακίνησης στο νησί. Η εφαρμογή astyMOVE ενσωματώνει με καινοτόμο τρόπο όλες τις υπηρεσίες στο smartphone του επισκέπτη και του μόνιμου κατοίκου της Αστυπάλαιας.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα για το astyMOVE

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου εφαρμογής του astyMOVE (Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2022) απέδειξαν την καθολική αποδοχή των υπηρεσιών. Μάλιστα, την εφαρμογή αγκάλιασαν τόσο οι επισκέπτες του νησιού, όσο οι μόνιμοι κάτοικοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφαρμογή astyMOVE διαθέτει ήδη 1.900 εγκεκριμένους και ενεργούς χρήστες με περισσότερα από 7.000 downloads.

Την εντυπωσιακή αποδοχή του οικοσυστήματος αποδεικνύουν τα παρακάτω αναλυτικά στοιχεία. Τα ηλεκτρικά οχήματα του ASTYBUS διένυσαν 138.900 χιλιόμετρα μέσα σε 4 μήνες πραγματοποιώντας 21.798 διαδρομές το ίδιο διάστημα.

Επίσης, το 22% των μόνιμων κατοίκων της Αστυπάλαιας χρησιμοποίησαν το ASTYBUS. Είναι φανερή επομένως, η αποδοχή από την τοπική κοινωνία της εφαρμογής μέσα στους πρώτους 4 μήνες λειτουργίας της.

Volkswagen: Στην Αστυπάλαια λειτουργεί το «astyMOVE»

Επιπλέον, σχεδόν 500 διαδρομές έλαβαν χώρα με τα ηλεκτρικά οχήματα της υπηρεσίας astyGO. Ουσιαστικά, 1,2 χρήστες την ημέρα ανά όχημα μοιράζονταν τα οχήματα, κάνοντας πράξη το μοντέλο του Vehicle Sharing στην Αστυπάλαια.

Συνολικά, οι χρήστες του οικοσυστήματος astyMOVE διένυσαν περισσότερα από 150.000 χιλιόμετρα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen. Αυτές οι μετακινήσεις θα ισοδυναμούσαν με επιβάρυνση 18 τόνων CO2, εάν πραγματοποιούνταν με αυτοκίνητα κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Αστυπάλαια: Παγκόσμια πρεμιέρα του Volkswagen ID. Buzz

Εντυπωσιακά αποτελέσματα για το astyMOVE

Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί

Το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί» μετατρέπει την Αστυπάλαια σε ένα νησί με μεγάλο βαθμό βιώσιμης κινητικότητας και ενέργειας. Μάλιστα, προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, έξυπνες υπηρεσίες κινητικότητας και ένα πράσινο υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας.

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιούν από κοινού η Ελληνική Δημοκρατία και ο Όμιλος Volkswagen με την υποστήριξη της Kosmocar. Τέλος, στο έργο αυτό εμπλέκονται 16 οργανισμοί ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα με προέλευση από 4 ευρωπαϊκές χώρες.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!