Το Audi S1 e-tron Hoonitron ανήκει στον Ken Block

Tο Audi S1 e-tron quattro Hoonitron έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μοναδικά για τον κάτοχό του, τον διάσημο Αμερικανό drifter Ken Block!

Ακούστε το άρθρο

Αρκετοί ήταν αυτοί που ξαφνιάστηκαν από τη συνεργασία του 53χρονου Ken Block με την Audi για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης μιας. Μάλιστα, ο Αμερικανός οδηγός αγώνων είναι διάσημος για την αγάπη του στο drift. Ακόμη, θα οδηγήσει το Audi S1 e-tron Hoonitron.

«Η ηλεκτροκινητικότητα είναι το μέλλον», είχε δηλώσει ο Block τον Σεπτέμβριο, περιτριγυρισμένος από τα ηλεκτρικά οχήματα της Audi. «Βλέπω τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σαν ένα βήμα που πάει μπροστά την κοινωνία, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο, όχι μόνο θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων, αλλά θα κάνει και τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος για να ζεις. Βέβαια, δεν είναι μόνον αυτό. Είναι και το θέμα της απόδοσης. Λατρεύω οτιδήποτε με κάνει να τρέχω γρήγορα και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα  το κάνουν αυτό. Και όσον αφορά για τον ήχο των κινητήρων, έχω παιδιά που δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Πιστεύουν πως ο ήχος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εξίσου καλός με αυτόν των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης».

Ο Ken Block «μπήκε στην πρίζα» με την Audi

Και τώρα ποιο θα είναι το νέο «παιχνίδι» του Ken Block;

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Audi είναι η εταιρεία που «μπόλιασε» τον Αμερικανό οδηγό με την αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ειδικά το διάσημο Audi Sport quattro S1. Έτσι, η «πρώτη του αγάπη» δεν θα μπορούσε να μην του ανταποδώσει αυτό το συναίσθημα, χαρίζοντάς του ένα νέο «παιχνίδι», ηλεκτρικό αυτή τη φορά.

Ο λόγος για το Audi S1 e-tron quattro Hoonitron το οποίο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μοναδικά για τον κάτοχό του, τον διάσημο Αμερικανό drifter Ken Block!

Το νέο, αμιγώς one-of-a-kind ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι στα νέα drift βίντεο του Ken Block. Αυτά τα δημιουργεί αυτός και η ομάδα του το επόμενο διάστημα.

Το S1 Hoonitron συνδυάζει όλα αυτά για τα οποία έγινε διάσημη η Audi τη δεκαετία του 1980.

Ο Block έκανε ειδική αναφορά στα αεροδυναμικά βοηθήματα του ηλεκτρικού οχήματος. Ακόμη, ανέφερε και πως αυτά συνδυάζουν την αισθητική του παρελθόντος με την λειτουργικότητα και τεχνολογία του σήμερα.

Τα «σωθικά» Audi S1 e-tron Hoonitron

Δύο ηλεκτροκινητήρες, κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, σασί από ανθρακόνημα και όλα τα στάνταρ ασφαλείας είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του Hoonitron.

Η πρώτη γνωριμία του Ken Block με το Audi S1 e-tron Hoonitron

Τον Νοέμβριο ο Ken Block είχε την ευκαιρία να δει το Audi S1 e-tron Hoonitron για πρώτη φορά. Η Audi που έδωσε τη δυνατότητα να το τεστάρω για λίγες ημέρες στη Γερμανία. Έχω εμπειρία με μία μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες και μηχανικά σύνολα, αλλά υπάρχουν πολλά καινούρια πράγματα . Όπως το να σπινάρω, κάνοντας «ντόνατ» από στάση με 150 χλμ./ώρα, πατώντας απλά το δεξί μου πόδι.

Η εξέλιξη του S1 Hoonitron έγινε από την ομάδα της Audi Sport στο Neckarsulm.

abb_img