Το Audi Sphere concept δείχνει το μέλλον στο εσωτερικό των αυτόνομων αυτοκινήτων

Τα τρία Sphere concept cars της Audi θα παρουσιάσουν το όραμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το πως θα είναι το εσωτερικό των αυτόνομων αυτοκινήτων, όταν η αυτόνομη οδήγηση γίνει πραγματικότητα.

Όταν, κάποια στιγμή στο μέλλον, τα αυτοκίνητα θα κινούνται αυτόνομα και με ασφάλεια, και οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να έχουν το νου τους στην οδήγηση, το εσωτερικό αυτών των αυτοκινήτων θα είναι «ένας χώρος ξεκούρασης, πλοήγησης στο Διαδίκτυο, ή ακόμα και ενεργούς επικοινωνίας», αναφέρει η Audi.

Η Audi θα παρουσιάσει τρία, απολύτως αυτόνομα και αμιγώς ηλεκτρικά, concept cars σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις με θέμα το αυτοκίνητο που αναμένεται να διεξαχθούν το επόμενο διάστημα.

Το πρώτο concept car λέγεται «Skysphere» και θα κάνει ντεμπούτο στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου στο Μόντερεϊ της Καλιφόρνια, που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 15 Αυγούστου.

Το δεύτερο, ονομάζεται «Grandsphere» και θα κάνει πρεμιέρα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο, τον Σεπτέμβριο.

Το «Urbansphere» είναι το τρίτο concept car της Audi και θα αποκαλυφθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Το δεύτερο συνθετικό των τριών concept cars, «sphere», δηλαδή σφαίρα, προκύπτει από την ιδέα της Audi για ένα ολιστικό, εσωτερικό χώρο που θα… εσωκλείει τους επιβάτες και θα τους προσφέρει μία εντελώς διαφορετική εμπειρία, κατά τη διάρκεια που το αυτόνομο όχημα θα τους μεταφέρει.

Ένα ψηφιακό οικοσύστημα εφαρμογών και υπηρεσιών θα επεκτείνει περαιτέρω την εμπειρία των επιβατών στο όχημα, αναφέρει η Audi.

Σύμφωνα με την Audi, το «Grandsphere» θα έχει ένα εσωτερικό που θα μοιάζει με σαλόνι, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να χαλαρώνουν, ενώ το αυτοκίνητο θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

Τα τρία Sphere concepts είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ότι τα πολυαναμενόμενα AI:CON ή AI:ME και θα προσφέρουν μία πρώτη ματιά από τις τεχνολογίες και το εσωτερικό που αναμένεται να δούμε στα μελλοντικά αυτοκίνητα της εταιρείας από το 2025 και έπειτα.

«Στο σώου του Μονάχου θα έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μία ιδέα από το πως θα είναι τα μελλοντικά μας μοντέλα, ξεκινώντας από το εσωτερικό, στο οποίο δίνουμε μεγάλη σημασία, αλλά στη συνέχεια και από το εξωτερικό των οχημάτων», ανέφερε ο CEO της Audi CEO Markus Duesmann.

Διαβάστε επίσης: Η πρωτοποριακή καινοτομία που διαθέτει η Mercedes EQS για έναν ευχάριστο ύπνο