Το BYD U9 ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ του στο Nürburgring

Το ηλεκτρικό supercar Yangwang U9 επιστρέφει στο Nürburgring τον Ιούλιο 2025, έπειτα από ρεκόρ 391,94 χλμ./ώρα και γύρο 7:17.900!

Ακούστε το άρθρο

Η BYD Yangwang επιβεβαίωσε επίσημα πως το εκρηκτικό supercar της, το U9, επιστρέφει ξανά στη θρυλική πίστα Nürburgring Nordschleife τον Ιούλιο του 2025. Στόχος; Να ξεπεράσει τον εαυτό του και να καταρρίψει ακόμα περισσότερα ρεκόρ.

Το 2024, το ηλεκτρικό θηρίο της BYD είχε ήδη γράψει ιστορία: κατέρριψε το κινεζικό ρεκόρ ταχύτητας με 391,94 χλμ./ώρα, ενώ σημείωσε εντυπωσιακό χρόνο γύρου 7:17.900 στο Nürburgring. Και τώρα, με φρέσκα δεδομένα και ακόμα πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, ετοιμάζεται για την απόλυτη πρόκληση.

Το BYD U9 ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ του στο Nürburgring

Κατασκευασμένο πάνω στην πλατφόρμα e4 και την προηγμένη αρχιτεκτονική Disus-X, το Yangwang U9, δεν είναι απλώς γρήγορο – είναι φτιαγμένο για να κυριαρχεί. Τα οχήματα δοκιμών έχουν ήδη μεταφερθεί στη Γερμανία, με την τεχνική ομάδα, να αναλαμβάνει δράση πρώτα στις δοκιμές του κέντρου ATP, πριν κατευθυνθούν στη “Πράσινη Κόλαση” – το Nürburgring.

Η Yangwang αφιέρωσε ολόκληρο το 2024, στην τελειοποίηση των τεχνολογιών της, συλλέγοντας τεράστιο όγκο δεδομένων. Το 2025, με αυτά τα δεδομένα να υποστηρίζουν δυναμικές προσομοιώσεις και δοκιμές, στοχεύει στην απόλυτη αξιοποίηση των συστημάτων e4 και DiSus-X.

Το BYD U9 ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ του στο Nürburgring

Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, η επιστροφή του U9 στο εξωτερικό, δεν είναι απλώς μια δοκιμή επιδόσεων. Είναι μια δήλωση παγκόσμιας τεχνολογικής υπεροχής από τη νέα γενιά κινεζικών supercars. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές που τροποποιούν ριζικά τα μοντέλα τους για ρεκόρ, το U9 παραμένει πιστό στο μοντέλο παραγωγής, με ελάχιστες στοχευμένες αλλαγές – αποδεικνύοντας πως η μαζική παραγωγή και οι υψηλές επιδόσεις μπορούν να συνυπάρχουν.

Και οι αριθμοί εντυπωσιάζουν:

  • Ισχύς: 960kW (1.287 ίπποι)

  • Ροπή: 1.680 Nm

  • Μέγιστες στροφές μοτέρ: 21.000 σ.α.λ.

  • 0-100 χλμ./ώρα: μόλις 2,36 δευτερόλεπτα

Το BYD U9 ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ του στο Nürburgring

Το μέλλον των ηλεκτρικών supercars γράφεται τώρα και το BYD Yangwang U9 ετοιμάζεται να βάλει ξανά την Κίνα στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής. Θα καταφέρει να σπάσει τα δικά του ρεκόρ; Ο Ιούλιος θα δώσει την απάντηση.

Πηγή: carnewschina.com