Το Dacia Spring Electric 65 Extreme κατέφτασε στην Ελλάδα με σούπερ τιμή

Το νέο Dacia Spring έρχεται στην ελληνική αγορά και αποτελεί την πιο προσιτή «ηλεκτρική» πρόταση, με τιμή εκκίνησης 18.950 ευρώ.

Το νέο Dacia Spring κατέφτασε στην ελληνική αγορά στην πιο ισχυρή του εκδοχή Extreme με το νέο ηλεκτροκινητήρα ELECTRIC 65. Το ηλεκτρικό μοντέλο που γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2021 αναδεικνύει την απλότητα της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Μάλιστα, όλα αυτά τα κάνει σε εξαιρετικά προσιτή τιμή, η οποία το καθιστά ασυναγώνιστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Dacia Spring: Στην Ελλάδα το πιο προσιτό ηλεκτρικό SUV!

Αρχικά, το εν λόγω ηλεκτρικό είναι ιδιαίτερα ευέλικτο, λόγω των διαστάσεων του, που του επιτρέπουν να… ελίσσεται μέσα στην πόλη. Πιο αναλυτικά, το μήκος του φτάνει τα 3,73 μέτρα, το πλάτος του είναι στα 1,57 μέτρα ενώ το ύψος του αγγίζει τα 1,51 μέτρα.

Το Spring καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών που αναζητούν οικονομικές και πρακτικές λύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 4 επιβάτες, ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος αγγίζει τα 290 λίτρα.

Dacia Spring: Νέα… Extreme έκδοση με 65 ίππους

Οι επιδόσεις του ηλεκτρικού μοντέλου

Διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 65 ίππων, ενώ η ροπή του αγγίζει τα 113 Nm. Σε ότι αφορά τη μπαταρία του προσφέρει αυτονομία που φτάνει τα 220 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο και 310 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο. Η φόρτιση της μπαταρίας με απλή οικιακή πρίζα διαρκεί 13,5 ώρες, ενώ με χρήση ταχυφορτιστή, φτάνει στο 80% σε λιγότερο από 60 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, το Dacia Spring επιταχύνει από 0-50 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μέση κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα 14,5 kWh/100 χιλιόμετρα. Ωστόσο, το Dacia Spring στην πόλη καταναλώνει 10,4 kWh/100 χλμ. Επιπλέον, το Spring ολοκληρώνει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε 13,7 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του δεν ξεπερνά τα 125 χλμ./ώρα.

Dacia Spring: Νέα ηλεκτρική πρόταση

Ποια είναι η τιμή του Dacia Spring;

Τέλος και πιο σημαντικό είναι ότι αφορά την τιμή του, που είναι απόλυτα δελεαστική. Πιο συγκεκριμένα, η βασική έκδοση Dacia Spring Electric 65 Extreme DCR ξεκινά από τα 25.000 ευρώ. Ωστόσο, αυτή μειώνεται με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Να σημειώσουμε πως το ηλεκτρικό της ρουμάνικης μάρκας έχει γίνει ήδη ανάρπαστο στην ευρωπαϊκή αγορά, στην κατηγορία του, το οποίο έχει να κάνει προφανώς με την προσιτή τιμή. Όπως επίσης και με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, τα οποία είναι πολλά.

abb_img
spot_img