Το DS 3 Crossback E-Tense αύξησε την αυτονομία του στα 341 χλμ.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, δόθηκε προτεραιότητα στη χρήση του σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο κέντρο της στρατηγικής της DS Automobiles, η οποία είναι η premium μάρκα με τις χαμηλότερες μέσες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη, (100,2 γρ/χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο WLTP ανά ταξινομημένο αυτοκίνητο το πρώτο εξάμηνο του 2021).

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το 1/3 των αυτοκινήτων της είναι ηλεκτροκίνητα, ενώ η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση επιταχύνεται, καθώς από το 2024 κάθε νέο μοντέλο της DS θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Μέχρι τότε όμως, το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας το DS 3 Crossback E-Tense που είναι διαθέσιμο στις αγορές από το 2019, μπορεί να επιτύχει αυτονομία 341 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον συνδυασμένο κύκλο WLTP. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας του αυτοκινήτου, κατά σχεδόν 7%.

το DS 3 Crossback E-Tense
Το DS 3 Crossback E-Tense

Οι τεχνολογικές εξελίξεις αυξάνουν την αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, δόθηκε προτεραιότητα στη χρήση του σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Συγκεκριμένα, η στάνταρ αντλίας θερμότητας εξελίχθηκε και περιλαμβάνει αισθητήρα υγρασίας για αυξημένη απόδοση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Ως αποτέλεσμα της συνεχούς εξέλιξης και συνεργασίας με τη νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος Formula E, που υποστηρίζεται από την DS Performance, η σχέση μετάδοσης έχει, επίσης, τελειοποιηθεί, για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του DS 3 Crossback E-Tense.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αυτονομίας, έχουν παίξει επίσης και τα νέα ελαστικά 17 ιντσών που εξελίχθηκαν από την Continental.

Στην Ελλάδα, το μοντέλο έχει δυνατότητα φόρτισης 100 kW (DC), ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW (AC)

Το DS 3 Crossback E-Tense  προσφέρεται από 37.007 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης).

Παρακινούμενη από την Avant-Garde διάθεση, αλλά και την εξαιρετική κληρονομία της DS του 1955, η DS Automobiles, λανσαρίστηκε το 2015 με στόχο να επαναφέρει τη γαλλική φινέτσα και την πολυτέλεια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η DS Automobiles είναι η premium μάρκα του ομίλου PSA.

Με τα SUV DS 7 CROSSBACK και DS 3 CROSSBACK, η μάρκα DS λανσάρει μια γκάμα έξι αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά, που όλα προσφέρονται και ως ηλεκτρικά με την υπογραφή E-TENSE.

Με παρουσία σε 32 χώρες, η μάρκα DS έχει δημιουργήσει και εξελίσσει διαρκώς ένα δίκτυο διανομής που περιλαμβάνει 400 DS STORES και DS SALONS σε όλο τον κόσμο.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!