Επεκτείνεται η γκάμα του DS 7 Crossback E-Tense

Το νέο DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 τοποθετείται ανάμεσα στις πλέον κορυφαίες προτάσεις στην ιδιαίτερα ανερχόμενη κατηγορία των premium C SUV.

Η DS Automobiles, η premium μάρκα του Ομίλου PSA, επεκτείνει την γκάμα των εκδόσεων του DS 7 Crossback E-Tense με την έλευση του νέου και πολυτελούς Plug-in υβριδικού E-TENSE 225.

Ειδικότερα, είναι η δεύτερη plug-in υβριδική έκδοση στη γκάμα του DS 7 Crossback E-Tense, μετά την κορυφαία E-Tense 4×4 300HP.

Το  E-Tense 225 είναι η οικονομικότερη πρόταση της εταιρείας που απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό το οποίο αναζητά κομψότητα, πολυτέλεια, πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών. Καθώς επίσης, κορυφαία άνεση σε συνδυασμό με ένα οικολογικό προφίλ που διατηρεί όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Με τα SUV DS 7 CROSSBACK και DS 3 CROSSBACK, η DS λανσάρει μια γκάμα έξι αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά. Όλα προσφέρονται και ως ηλεκτρικά με την υπογραφή E-TENSE.

Plug-in υβριδική τεχνολογία για το DS 7 CROSSBACK E-TENSE με συνδυαστική ισχύ 225 ίππων

Ο συνδυασμός του turbo κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 225 ίππους και 360 Nm ροπής.  Το  E-Tense 225 διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 110kW, έναν κινητήρα εσωτερικής καύσεως 180 ίππων. Όπως επίσης και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 13,2kW.

Η κίνηση πηγαίνει στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ ταχυτήτων.

Το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225, επιτυγχάνει αυτονομία της τάξεως των 55χλμ  σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών. Προσφέροντας την μέγιστη ηλεκτρική οδηγική εμπειρία, ενώ εκπέμπει μόλις 31g/km CO2 σε υβριδική χρήση.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι 1,4 lt/100 km στην υβριδική λειτουργία, ενώ παράλληλα μέσω Wallbox 7,4kW το μοντέλο παρέχει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης της μπαταρίας σε 1 ώρα και 45 λεπτά καθότι διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή (On-Board Charger) ισχύος 7,4 kW.

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το νέο Jeep Wrangler 4xe

Η εν λόγω διάταξη δεν επηρεάζει τόσο τους χώρους στο εσωτερικό της καμπίνας. Ούτε και τον χώρο αποσκευών λόγω της έξυπνης ενσωμάτωσης των μπαταριών κάτω από το πάτωμα.

Σε ότι αφορά στις εκδόσεις εξοπλισμού, το Plug-in υβριδικό είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Αυτές είναι οι So Chic και Performance Line, με τις τιμές διάθεσης να ξεκινούν από 46.300 ευρώ.

Με κληρονομιά από τη Formula-E το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225

Τέλος, το νέο DS 7 είναι ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις σε μια ιδιαίτερα ανερχόμενη κατηγορία, αυτή των premium C SUV. Να σημειώσουμε πως στο πρώτο τετράμηνο του 2021, σημείωσε αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό 26,8%.

Διαβάστε επίσης: Το Nissan Ariya στους εμβληματικούς δρόμους της πίστας του Μόντε Κάρλο

abb_img
spot_img