To e.Go Life βγαίνει ξανά στην παραγωγή

Η Next.e.GO συνεχίζει την παραγωγή του μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου Life στο Άαχεν μετά την έναρξη της πώλησης της ειδικής έκδοσης e.GO Life Next στη Γερμανία τον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, 500 αυτοκίνητα αναμένεται να κατασκευαστούν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ για το επόμενο έτος, προγραμματίζεται να δημιουργηθούν 2.500 αυτοκίνητα.

Το 2023, ο αριθμός των αυτοκινήτων υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί σε περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Διαβάστε επίσης: Tα Audi Q4 e-tron ήρθε στην Ελλάδα και το Q4 Sportback e-tron ακολουθεί

Ωστόσο, η εκ νέου έναρξη της παραγωγής έχει ξεκινήσει με μικρότερους ρυθμούς παραγωγής.

E go next 2Το πρώτο αυτοκίνητο που έγινε τελικά αποδεκτό για να περάσει στο στάδιο της παραγωγής πέρασε από μια μικρή τελετή την οποία παρακολούθησαν ο δήμαρχος του Άαχεν Σίμπλι Κούπεν και ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Ali Vezvaei. Δεκαοκτώ ακόμη αυτοκίνητα “οδεύουν” προς ολοκλήρωση.

Τα επόμενα βήματα της Next.e.GO 

Next e GoΥπάρχουν επίσης σχέδια για να μεταφερθεί το Next.e.GO Mobile στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ ή στην Ευρώπη εντός του έτους, προκειμένου να συγκεντρωθούν νέα κεφάλαια της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τη χρηματοδότηση της επέκτασης της εταιρείας στο Μεξικό, αλλά και για την κατασκευή ενός άλλου νέου «μικρού εργοστασίου» στην Ευρώπη.

Η εταιρεία ευελπιστεί να ανακοινωθεί σύντομα η κατασκευή του επόμενου e.GO Mobile σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μάλιστα κόστος.  «Δεν χρειαζόμαστε Gigafactories για το αυτοκίνητά μας», είπε ο Ali Vezvaei.

Διαβάστε επίσης: Τα πρώτα σε πωλήσεις ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα για το 2021 στην Ελλάδα

Όπως αναφέρθηκε, ο κατασκευαστής έχει αρχίσει να πωλεί την ειδική έκδοση e.GO Life Next στη Γερμανία τον Ιούνιο. Έκτοτε, έχουν ληφθεί πάνω από 100 παραγγελίες, χωρίς μάλιστα η εταιρεία να έχει προχωρήσει σε κάποια σχετική διαφημιστική προβολή. 

Next.e.GO: Νέα μοντέλα και ανάπτυξη

Next.e.GO

Επιπλέον, αναπτύσσονται τρία νέα μοντέλα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Δύο από τα νέα αυτοκίνητα έχουν ήδη τελειώσει, ενώ και το τρίτο βρίσκεται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο, δήλωσε ο Ali Vezvaei. Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, υπαινίχθηκε ότι τα νέα μοντέλα θα είναι μεγαλύτερα από το Life, αλλά θα παραμείνουν μικρά αυτοκίνητα.

Εκτός από το εκ νέου ξεκίνημα της παραγωγής, το Life θα αναπτυχθεί περαιτέρω. Ένας ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW πρόκειται να εγκατασταθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, ο οποίος θα μειώσει σημαντικά το χρόνο που το αυτοκίνητο θα χρειάζεται για φόρτιση.

Μέχρι τώρα διαθέτει μονάδα αποθήκευσης ισχύος 21,5 kWh με μέγιστο 3,7 kW. Με τον τριφασικό φορτιστή, το Life θα μπορούσε να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 30 λεπτά.

Η Next.e.GO Mobile πιθανώς θα επιλέξει τη Βουλγαρία ως τοποθεσία για το νέο της εργοστάσιο

Εργοστάσιο Next e go

Η αναζήτηση μιας πιθανής τοποθεσίας για τη δημιουργία ενός εργοστασίου στην Ευρώπη έχει λάβει πλέον μια πιο συγκεκριμένη στροφή. Πιο συγκεκριμένα, παρά τις αρχικές προβλέψεις για την δημιουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου στη χώρα μας, η Next.e.GO Mobile εξετάζει έντονα η πιθανή αυτή τοποθεσία να είναι η Βουλγαρία.

Σε μια ενημέρωση Τύπου από τον Διευθύνοντα Υπουργό Οικονομίας της Βουλγαρίας, Κιρίλ Πετκόφ, αναφέρθηκε ότι ο κατασκευαστής σκέφτεται να επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ σε ένα εργοστάσιο στη Βουλγαρία.

Η σύμβαση λέγεται ότι βρίσκεται μάλιστα στο τελικό της στάδιο. Το σχέδιο είναι η κατασκευή εργοστασίου στο Lowetsch έως το 2023 καθώς και η δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!