Το Eastrack «καταπολεμά» το παράνομο παρκάρισμα

Οι αρχές στη Μεγάλη Βρετανία ρυμουλκούν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με το ρομπότ Eastrack της εταιρείας Multitrack.

Το σκηνικό με παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε οποιοδήποτε σημείο είναι γνώριμο κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε κάθε ελληνική πόλη που… (δεν) σέβεται τον εαυτό της. Βέβαια, τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι χαρακτηριστικό της ελληνικήςκουλτούρας. Μεταξύ άλλων, στη Μεγάλη Βρετανία πολλοί παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους ακόμη και σε στενούς δρόμους και προφανώς… ενοχλούν.

Μάλιστα, η ρυμούλκηση των αυτοκινήτων ειδικά σε τέτοιους δρόμους είναι αναγκαία, αλλά και αρκετά δύσκολη. Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να τη δώσει ένα… ρομπότ. Πιο συγκεκριμένα, το ρομπότ Eastrack έχει την ικανότητα να ρυμουλκεί αυτοκίνητα, οπουδήποτε και αν έχουν σταθμεύσει.

Bolt: Διανομή φαγητού με… ρομπότ!

Το Eastrack «σήκωσε» ένα Volvo XC60

Το εν λόγω ρομπότ ανήκει στην βρετανική εταιρεία Recovery North West, η οποία αναλαμβάνει την ρυμούλκηση και την μετακίνηση μεγάλων αντικειμένων. Ωστόσο, υπεύθυνη για την κατασκευή της είναι η γαλλική εταιρεία Multitrack.

Μάλιστα, πρόσφατα ένα video που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει το Eastrack να ρυμουλκεί ένα Volvo XC60. Αυτό είχε παρκάρει σε θέση στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία. Το ρομπότ με χαρακτηριστική ευκολία ρυμούλκησε το αυτοκίνητο, με σκοπό να το μετακινήσει από τη θέση.

Waymo: Μία περιπετειώδης βόλτα με αυτόνομο Robotaxi

Δυνατότητα ρυμούλκησης μέχρι 2,5 τόνους

Η σχεδίαση του ρομπότ είναι τέτοια που εξυπηρετεί τη ρυμούλκηση σε στενούς χώρους. Επιπλέον, διαθέτει ερπύστριες για να μπορεί να κάνει επιτόπιους ελιγμούς, ενώ ο κινητήρας του είναι Briggs & Stratton με ισχύ 35 ίππων.

Επίσης, διαθέτει ωφέλιμο φορτίο 2,5 τόνων, ενώ ο χειρισμός του είναι εφικτός μέσω τηλεκατεύθυνσης. Να σημειώσουμε ότι το ρομπότ Eastrack δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο, αφού έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2012.

Ford: Ένας εξομοιωτής για την ανάρρωση ασθενών

Όπως δείχνει το Eastrack μοιάζει ως ένα χρήσιμο «εργαλείο» της Τροχαίας για τέτοιου είδους παραβάσεις. Ωστόσο, το ρομπότ θα ήταν ιδανικό και σε περιπτώσεις βλάβης σε μικρούς χώρους, όπου δεν μπορούν να πλησιάσουν μεγάλα οχήματα.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση κατά την οποία ένα αυτοκίνητο πάθει βλάβη σε ένα μικρό υπόγειο γκαράζ, το Eastrack μοιάζει ως το κατάλληλο για το ρυμουλκήσει.

abb_img
spot_img