Το Gigafactory της Tesla στη Γερμανία ολοκληρώνεται

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το Tesla Gigafactory στην περιοχή Grunheide κοντά στο Βερολίνο, όπως προκύπτει από πληροφορίες αλλά και οπτικό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο Elon Μusk, μάλιστα, ανάρτησε στο Twitter ένα βίντεο με την εξέλιξη των εργασιών το εργοστάσιο.

Διαβάστε: Tesla: Πού θα τοποθετήσει τους φορτιστές της στην Ελλάδα;

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι το τεράστιο εργοστάσιο της Tesla θα χρηματοδοτηθεί από το γερμανικό κράτος με ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Tesla, το Gigafactory θα ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του 2021 και θα αρχικώς θα παράγει το Model Y, όπως επίσης και νέες μπαταρίες και κινητήρες.

Ετησίως, ο πρωταρχικός στόχος που έχει τεθεί είναι παραδίνονται στην παραγωγή 150.000 μονάδες, ενώ μακροπρόθεσμα ο αριθμός αυτός θα φτάσεις τις 500.000 μονάδες.

Το συνολικό κόστος του project που αποτελεί ουσιαστικό βήμα εδραίωσης της Tesla στην ευρωπαϊκή αγορά, ανέρχεται στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, ενδεχομένως να φτάσουν τις 10.000.

Πηγή: Ιnsideevs.com