Το εργοστάσιο της BMW θα κατασκευάζει μόνο EV από το 2027

Ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της BMW στο κέντρο του Μονάχου, θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα απο το 2027!

Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της BMW το οποίο βρίσκεται στο Μόναχο και έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1920, θα στραφεί αποκλειστικά σε ηλεκτρικά οχήματα από το 2027.

Είναι το τέταρτο εργοστάσιο της εταιρείας, που κατασκευάζει την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας γνωστά ως Neue Klasse, που συνεργάζεται με ένα νεόκτιστο εργοστάσιο στην Ουγγαρία και με υπάρχουσες εγκαταστάσεις στην Κίνα και το Μεξικό.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει με ένα “Neue Klasse sedan” – που αναμένεται να είναι ένα μοντέλο μεγέθους της Σειράς 3, γνωστό ως i3 το 2026, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλα οχήματα στη νέα γκάμα.

Αρχικά, το αυτοκίνητο Neue Klasse, θα κατασκευαστεί στο Μόναχο μαζί με αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ, αλλά σχεδιάζεται να φτάσουν στο τέλος τους το 2027, από τότε που το εργοστάσιο θα είναι μόνο ηλεκτρικό.

Το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Μονάχου ήταν η BMW 501 το 1952, αν και κατασκεύαζε λεωφορεία και αγροτικό εξοπλισμό στο Μόναχο, ήδη από το 1922.

Η BMW λέει ότι το εργοστάσιο του Μονάχου σχεδιάζεται να διατηρήσει μια παραγωγή περίπου 1000 οχημάτων την ημέρα, ενώ θα πραγματοποιείται η μετατροπή Neue Klasse. 

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων Neue Klasse στο εργοστάσιο του Μονάχου, διαφοροποιείται με το εργοστάσιό στην Ουγγαρία, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει με ένα SUV μεγέθους X3 το 2025, πριν προσθέσει το sedan στο επόμενο έτος. 

«Επενδύουμε 650 εκατομμύρια ευρώ εδώ και θα παράγουμε αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα στο μητρικό μας εργοστάσιο από τα τέλη του 2027», δήλωσε ο Milan Nedeljković, επικεφαλής παραγωγής της BMW, σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης.

Αυτή η επένδυση των 650 εκατομμυρίων ευρώ στο Μόναχο, περιλαμβάνει τέσσερα κτίρια, τα οποία θα διαθέτουν νέα γραμμή συναρμολόγησης οχημάτων, νέο φανοποιείο και χώρους logistics. 

Τα εργοστάσια στο Μόναχο και την Ουγγαρία, σχεδιάζονται να διαμορφωθούν σύμφωνα με το πρότυπο «iFactory» της BMW, όπου η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής.

Η BMW λέει ότι οχήματα Neue Klasse, θα παράγονται επίσης στο Shenyang της Κίνας και στο San Luis Potosí του Μεξικού στο μέλλον. 

abb_img