Το eVX είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Suzuki

Η Maruti Suzuki θα εξάγει το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV από την Ινδία στην Ευρώπη και την Ιαπωνία

Ακούστε το άρθρο

Η Maruti Suzuki, θα αποκαλύψει ένα EV μαζικής παραγωγής στην Ινδία, σε έκθεση αυτοκινήτου τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, σύμφωνα με μια νέα αναφορά της ιαπωνικής εφημερίδας Shizuoka Shimbun. Η Suzuki, η οποία κατέχει μερίδιο 58,2% στην τοπική κοινοπραξία, ανακοίνωσε τα νέα στην ετήσια γενική της συνέλευση στις 27 Ιουνίου. Κατά πάσα πιθανότητα, η εταιρεία αναφερόταν σε μια παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση Bharat Mobility Global Expo 2025, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 22 Ιανουαρίου.

Maruti Suzuki: Το πρώτο της EV στην Ινδία

Η Maruti Suzuki έδωσε μια προ-παρουσίαση του επερχόμενου EV με το κόνσεπτ του μικρού SUV eVX, στην Έκθεση Auto Expo 2023. Η εταιρεία θα το κατασκευάσει σε μια νέα γραμμή συναρμολόγησης για EV, σε μια τοπική μονάδα παραγωγής στο Hansalpur, σχεδόν 100 χιλιόμετρα από το Ahmedabad στη δυτική πολιτεία του Γκουτζαράτ. Η εταιρεία επενδύει 357 εκατομμύρια ευρώ, για την κατασκευή της νέας γραμμής συναρμολόγησης, η οποία θα αυξήσει την ετήσια παραγωγή της μονάδας παραγωγής, από τις τρέχουσες 750.000 μονάδες σε 1 εκατομμύριο μονάδες.

Maruti Suzuki: Το πρώτο της EV στην Ινδία

Η Maruti Suzuki, θα εξάγει το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV από την Ινδία στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, καθιστώντας το παγκόσμιο μοντέλο. Σύμφωνα με μια αναφορά της τοπικής εφημερίδας The Hindu Businessline, ο πρόεδρος Ravindra Chandra Bhargava είπε, ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει πρώτα τις εξαγωγές σε αυτές τις περιοχές και στη συνέχεια θα λανσάρει το EV στην Ινδία.

Maruti Suzuki: Το πρώτο της EV στην Ινδία

Το eVX βρίσκεται σε μια ειδική πλατφόρμα EV και έχει μήκος 4.300 χλστ, πλάτος 1.800 χλστ και ύψος 1.600 χλστ. Το εκθεσιακό αυτοκίνητο, διαθέτει μια μπαταρία 60 kWh που προσφέρει αυτονομία έως και 550 χλμ. Όταν η Suzuki το παρουσίασε στην Japan Mobility Expo 2023, δήλωσε αυτονομία 500 χλμ και πρότεινε ότι η έκδοση παραγωγής, θα είχε δυνατότητα τετρακίνησης.

Maruti Suzuki: Το πρώτο της EV στην Ινδία

Η Maruti Suzuki, σχεδιάζει να αναπτύξει την τελική εξέλιξη του eVX, με παρόμοιες διαστάσεις και να το προωθήσει ως άμεσο αντίπαλο του Hyundai Creta EV. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επενδυτών του τρίτου τριμήνου 2024 της εταιρείας, ο Chief Investor Relations Officer Rahul Bharti είπε ότι θα έχει μια μπαταρία 60 kWh και θα προσφέρει αυτονομία σχεδόν 550 χλμ.

abb_img