Το Honda e «κατέκτησε» τη Γερμανία

Σημαντική διάκριση για το Honda e, το οποίο κατέκτησε τον τίτλο του «Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2021».

Το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e, έγινε το πρώτο αυτοκίνητο από την Ιαπωνία που κέρδισε τον τίτλο «German Car of the Year», τον οποίο απονέμει κριτική επιτροπή που αποτελείται από κορυφαίους Γερμανούς δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου.

Το Honda e, το οποίο λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά, κέρδισε και τοv τίτλο στην κατηγορία «Nea Energy».

Ο πρόεδρος της Honda Motor Europe, Katsuhisa Okuda, αναφέρθηκε στη βράβευση του Honda e, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Το να γίνει το Honda e το πρώτο ιαπωνικό αυτοκίνητο που κερδίζει το Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς είναι μεγάλη τιμή και είμαστε απίστευτα περήφανοι. Τo Ηonda e είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτοκινήτου με μοναδικό σχεδιασμό, που διαθέτει τεχνολογία αιχμής και προηγμένη έξυπνη συνδεσιμότητα για να διατηρεί τους ιδιοκτήτες συνδεδεμένους με την καθημερινή τους ζωή. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό το βραβείο»

Το Honda e είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις στην ελληνική αγορά, τη βασική και την Advance και οι τιμές του θα διαμορφώνονται στα 30.186€ τελική λιανική τιμή με επιδότηση για τη βασική έκδοση και στα 34.274 € τελική λιανική τιμή με επιδότηση για την έκδοση Advance.

Honda e
Το εσωτερικό του Ηonda e

Το μοντέλο χρησιμοποιεί καταξιωμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης της Honda. Ο ηλεκτροκινητήρας υψηλών επιδόσεων παρέχει εξαιρετική αίσθηση ροπής, αν και είναι από τους πιο συμπαγείς στην κατηγορία.

Η έκδοση Honda e Advance αποδίδει έως 154 PS (113kW) και εντυπωσιακή ροπή 315Nm – αρκετή για να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100km/h σε 8,3 δευτερόλεπτα.

Η βασική έκδοση 136 PS (100kW) του Honda e, με την ίδια απόδοση ροπής, επιταχύνει στα 100km/h σε 9,0 δευτερόλεπτα.

Η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh συμβάλλει σε μία εξαιρετική ισορροπία χαμηλού βάρους, ικανότητας ταχείας φόρτισης 80% σε 30 λεπτά, και αυτονομίας έως 222 km (WLTP) στη βασική έκδοση Honda e.

Το Honda e Advance με προαιρετικές ζάντες 17” πετυχαίνει αυτονομία 210 km (WLTP).