Το Iguana Foiler πετάει πάνω από τα… κύματα!

Το Iguana Foiler είναι ένα αμφίβιο αμιγώς ηλεκτρικό σκάφος, της γαλλικής εταιρείας Iguana Yacths, ιδανικό για λίμνες και θάλασσες.

Το Iguana Foiler πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Yachting των Καννών 2022. Πρόκειται για ένα νέο ηλεκτρικό σκάφος, το οποίο κατασκεύασε η γαλλική εταιρεία κατασκευής αμφίβιων σκαφών, Iguana Yachts. Η εταιρεία ανέπτυξε το Foiler, έπειτα από αίτημα των πελατών της, για ένα αμφίβιο σκάφος με ηλεκτρικό εξωλέμβιο.

Το Iguana είναι ένα σκάφος που δεν χρειάζεται καμία βαριά υποδομή όπως λιμάνια και αποβάθρες, για να λειτουργήσει. Με ελάχιστες απαιτήσεις σε logistics, υλικά, υποδομές και αντιρρυπαντικά, τα αμφίβια σκάφη είναι συνολικά πιο φιλικά προς το περιβάλλον και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν μένουν όλο τον χρόνο στο νερό, οπότε δεν παρουσιάζουν τις φθορές που έχουν τα συμβατικά σκάφη.

Evoy Storm: Ο πιο ισχυρός ηλεκτρικός κινητήρας είναι από τη Νορβηγία!

Με πολυτελή σχεδίαση και ασφαλή χαρακτηριστικά

Το Foiler είναι ένα πολυτελές σκάφος 10 μέτρων, χωρητικότητας οκτώ ατόμων. Διαθέτει κατάστρωμα για τους επιβαίνοντες με ένα περιμετρικό παρμπρίζ πάνω από την κονσόλα και ωραία καθίσματα στην πλώρη. Υπεύθυνοι για τη συνολική του αισθητική είναι οι -επί σειρά ετών- συνεργάτες της Iguana, Fritsch και Durisotti.

Επιπλέον, η εταιρεία Caponnetto-Hueber έχει σχεδιάσει τα υδροπτέρυγα του σκάφους, προσφέροντας μία ασφαλή και σταθερή οδήγηση. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τα μπροστινά υδροπτέρυγα έχουν τη δυνατότητα αναδίπλωσης, όταν ο χειριστής κάνει ελιγμούς σε λιμάνια ή σε κακοκαιρία. Τα υδροπτέρυγα μειώνουν την αντίσταση και την κατανάλωση ενέργειας κατά 50%.

X-Yachts X49E: Ένα ηλεκτρικό σκάφος από τη Δανία!

Το Iguana Foiler πετάει στη… θάλασσα με 300 ίππους

Η Iguana Yachts έχει συνάψει συνεργασία με τη νορβηγική εταιρεία, Evoy. Το Iguana Foiler φέρει ηλεκτρικό εξωλέμβιο κινητήρα Evoy, απόδοσης 300 ίππων. Διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου και έχει αυτονομία 50 μιλίων (80 χιλιόμετρα), ενώ η τελική του και μπορεί να φτάσει έως και τους 30 κόμβους (55 χλμ./ώρα).

Τέλος, το σύστημα προσγείωσης του ενεργοποιείται εντός 8 δευτερολέπτων και εκτός θάλασσας η ταχύτητα που αναπτύσσει φτάνει τα 6,5χλμ./ώρα. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει το κόστος του σκάφους.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!