Το ηλεκτρικό Crossover DS8 κάνει δοκιμές

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική STLA Medium, με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Ακούστε το άρθρο

Το επερχόμενο EV της DS, φημολογείται ότι θα ονομάζεται DS8 και θα είναι ένα crossover fastback. Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική STLA Medium, με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η πρώτη μας ματιά στο εσωτερικό της καμπίνας, αποκαλύπτει ένα τετράκτινο τιμόνι και premium υλικά.

Το ηλεκτρικό Crossover DS8 κάνει δοκιμές

Η DS εργάζεται πάνω σε ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό crossover, που φημολογείται ότι υιοθετεί το όνομα DS8. Ένα τέτοιο καμουφλαρισμένο πρωτότυπο EV, καταγράφηκε από τον κατασκόπο φωτογράφο μας, κατά τη διάρκεια δοκιμών, δίνοντάς μας την πρώτη ματιά στην καμπίνα του, που διαθέτει υψηλή τεχνολογία και υψηλής ποιότητας επένδυση.

Το ηλεκτρικό Crossover DS8 κάνει δοκιμές

Το αποκορύφωμα του εσωτερικού, είναι το νέο τιμόνι DS με τέσσερις ακτίνες σε σχήμα Χ, που θυμίζουν το φουτουριστικό concept DS Mi 21 Manifesto. Μπορούμε επίσης να δούμε μια κεκλιμένη κεντρική κονσόλα, με μερικά φυσικά κουμπιά και ένα περίεργο μοτίβο, που θα μπορούσε να είναι ένα touchpad.

Το ηλεκτρικό Crossover DS8 κάνει δοκιμές

Το ψηφιακό πιλοτήριο, είναι πολύ μικρότερο από ό,τι στο πρωτότυπο, με διπλές επιμήκεις οθόνες, στραμμένες προς τον οδηγό. Τέλος, η ταπετσαρία σε μπλε απόχρωση, έχει premium εμφάνιση, σύμφωνα με την θέση της DS Automobiles στον όμιλο της Stellantis.

Το ηλεκτρικό Crossover DS8 κάνει δοκιμές

Γνωρίζουμε ήδη το εξωτερικό του DS8, καθώς ένα παρόμοιο καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, εντοπίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Το μοντέλο διαθέτει crossover fastback αμάξωμα, παρόμοιο με τα αντίστοιχα Peugeot 408 και Citroen C5 X Stellantis. Το νέο DS8, λέγεται ότι είναι εμπνευσμένο από το 2020 DS Aero Sport Lounge concept.

Το ηλεκτρικό Crossover DS8 κάνει δοκιμές

Σε αντίθεση με το Peugeot 408 με παρόμοιες αναλογίες και το Citroen C5 X που χρησιμοποιούν υποστρώματα EMP2, το DS8 θα βασίζεται στη νεότερη αρχιτεκτονική STLA Medium, με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η πλατφόρμα είναι συμβατή με μονούς και διπλούς ηλεκτροκινητήρες, προσφέροντας από 218 PS έως 387 PS.

Η DS έχει δεσμευτεί ότι όλα τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν από φέτος και στο εξής, θα είναι «αποκλειστικά 100% ηλεκτρικά». Ωστόσο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να προστεθεί αργότερα στη σειρά DS8, μια επιλογή με τροφοδοσία PHEV. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ντεμπούτο του DS8, θα γίνει πριν από το τέλος του έτους.

Πηγή: Carscoops

abb_img