Το ηλεκτρικό Mercedes G-Class σε παγωμένη λίμνη (Βίντεο)

Μέσα από ένα βίντεο της Mercedes, μαθαίνουμε μερικές ακόμα λεπτομέρειες για τις off-road δυνατότητες του G-Class.

Ακούστε το άρθρο

Μέσα από ένα βίντεο της Mercedes, μαθαίνουμε μερικές ακόμα λεπτομέρειες για τις off-road δυνατότητες του G-Class.

Η Mercedes-Benz υπόσχεται ότι το επερχόμενο EQG, γνωστό και ως ηλεκτρικό G-Class, είναι ένα όχημα κατάλληλο για off-road. Και δεν υπάρχει λόγος να το αμφισβητήσουμε. Αφού ο χειρισμός του μοιάζει σχεδόν ίδιος με αυτόν του μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μάλιστα, με κάθε τροχό να έχει τον δικό του ηλεκτρικό κινητήρα, η ηλεκτρική έκδοση μπορεί να είναι και πιο ικανή. Μιας που έχει τη δυνατότητα να κάνει σταθερές περιστροφές γύρω από τον άξονα του. Οι ανεξάρτητοι αυτοί κινητήρες δίνουν στο αυτοκίνητο και άλλες δυνατότητες. Αυτές τις πλαγιολίσθησης πάνω σε μια παγωμένη λίμνη στη Σουηδία.

Το βίντεο της G-Class

Σε αυτό το νέο βίντεο που δημοσίευσε η Mercedes, ο CEO Οla Källenius ταξίδεψε στην πατρίδα του για μια δοκιμασία του ηλεκτρικού G-Class. Εκεί δείχνει τις ικανότητες του μοντέλου σε ένα κέντρο χειμερινών δοκιμών που έχει η εταιρεία. Και κάνει ένα slalom και ένα skidpad, όπου το SUV τα καταφέρνει μια χαρά, παρά το χιόνι και τον πάγο.

Η πραγματική δράση έρχεται στο skidpad, όπου ο Källenius εξηγεί πώς οι ανεξάρτητοι κινητήρες μπορούν να κρατήσουν τον έλεγχο του EQG ακόμα και σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες. Μάλιστα δεν προβληματίζεται ούτε όταν ο οδηγός το πιέζει. Μετά από ένα τεστ επιτάχυνσης στον πάγο (το οποίο η Mercedes λέει ότι διαρκεί «μόλις λίγα δευτερόλεπτα»), ο Källenius αρχίζει μια πιο έντονη πλευρική διασκέδαση. Δεν είναι σαφές αν οι συστήματα σταθερότητας προσαρμόζονται ή απενεργοποιούνται για αυτό το κομμάτι του βίντεο, αλλά το μεγάλο G-Class δεν έχει πρόβλημα να πάει με το πλάι για ώρα.

Στο τέλος του βίντεο βλέπουμε μια σύντομη βόλτα εκτός της λίμνης, όπου το ηλεκτρικό G-Class δείχνει κι άλλες από τις χάρες του. Έχει γωνία προσέγγισης 32 μοιρών και γωνία αποχώρησης 35 μοιρών, ελαφρώς καλύτερη από το τρέχον μοντέλο. Επιπλέον έχει σχεδόν 25 εκατοστά απόσταση από το έδαφος.

Έχει περάσει καιρός από τότε που η Mercedes πρωτοπαρουσίασε το ηλεκτρικό G-Class με το EQG concept. Ευτυχώς, το μοντέλο παραγωγής θα κάνει πρεμιέρα φέτος. Αν και δεν ξέρουμε ακόμα μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Μέχρι τότε, σίγουρα η Mercedew θα μας δίνει μερικά teasers κατά διαστήματα.

Πηγή: motor1.com

abb_img