Το ηλεκτρικό Opel Corsa κέρδισε το ”Χρυσό Τιμόνι 2020”

Το Νέο Ηλεκτρικό Opel Corsa-e Κέρδισε το ''Χρυσό Τιμόνι 2020''

Το Opel Corsa συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του και τώρα κατακτά ένα από τα σημαντικότερα βραβεία της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου, το «Χρυσό Τιμόνι 2020».

Αυτή την φορά η ηλεκτρική έκδοση, το Corsa-e επικράτησε έναντι σκληρού ανταγωνισμού στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στη μικρή κατηγορία.

Οι υποψήφιοι έπρεπε να ξεπεράσουν δύο εμπόδια για την κατάκτηση της κορυφής. Στην πρώτη φάση, οι αναγνώστες του περιοδικού «Auto Bild» και της εφημερίδας «Bild am Sonntag» επέλεξαν τρία αγαπημένα τους μοντέλα σε κάθε κατηγορία τα οποία οδηγήθηκαν στον τελικό.

Στη συνέχεια, μία ομάδα έγκριτων συντακτών του ειδικού τύπου, οδηγών αγώνων και ειδικών του αυτοκινήτου δοκίμασε το κάθε αυτοκίνητο της λίστας των φιναλίστ στην πίστα DEKRA-Lausitzring, χρησιμοποιώντας κριτήρια βασισμένα στη μέθοδο δοκιμών του «Auto Bild».

Συγκεντρώνοντας συνολικά 3.218 βαθμούς, το νέο Opel Corsa-e επικράτησε στη μικρή κατηγορία, αφήνοντας το Hyundai i20 στη δεύτερη θέση και το VW e-Up στην τρίτη, με διαφορά 141 και 431 βαθμών αντίστοιχα.

Opel Corsa-e: Ηλεκτρική μετακίνηση στην πιο εξελιγμένη μορφή της

Αποδίδοντας ισχύ 100kW (136hp) και ροπή 260 Nm από την εκκίνηση, το Corsa-e προσφέρει προηγμένη ηλεκτρική μετακίνηση.

Με αυτονομία έως 337 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP1, το ευέλικτο πενταθέσιο μοντέλο είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση.

Σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος 100kW DC, η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτίζεται στο 80% της χωρητικότητάς της σε 30 λεπτά.

Το Corsa-e διαθέτει τη υποδομή για όλες τις λύσεις φόρτισης – μέσω wall box (επιτοίχιου φορτιστή), σταθμού ταχείας φόρτισης ή καλωδίου σε οικιακή πρίζα.

Η βασική έκδοση Corsa-e προσφέρει, σύστημα αυτόματου κλιματισμού με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικό χειρόφρενο και σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, Multimedia Radio συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto με έγχρωμη οθόνη αφής 7”, OpelConnect Services και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

abb_img
spot_img