Το ηλεκτρικό σεντάν της NIO θα υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4

Κάθε μήνας που περνά η ηλεκτροκίνηση παγκοσμίως κερδίζει έδαφος. Αυτό αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός που επιβεβαιώνεται καθημερινά και από επίσημα στοιχεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ΝΙΟ, η οποία μετά από τρία UV και ένα hypercar, ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο σεντάν. Και το όνομα αυτού, κατά πάσα πιθανότητα, EE7.

Η εταιρεία δημοσίευσε ένα teaser του νέου αυτοκινήτου της στην εφαρμογή της για smartphones, στο οποίο απεικονίζεται το μπροστινό τμήμα του οχήματος και όχι μόνο

Η NIO αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο κατά τη διάρκεια της NIO Day που θα διεξαχθεί στις 9 Ιανουαρίου 2021 στην πόλη Chengdu της Κίνας.

Το NIO EE7 θα αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας όσον αφορά σε αυτό το στυλ οχήματος.

Το ηλεκτρικό σεντάν αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2022 και θα εφοδιάζεται με προηγμένα συστήματα που θα υποστηρίζουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος.

Στην γκάμα της ΝΙΟ υπάρχουν τρία μοντέλα ευρείας παραγωγής τα οποία είναι αμιγώς ηλεκτρικά και πωλούνται μόνο στην Κίνα.

Πρόκειται για τα SUV ES6, ES8, EC6 και το EP9, το hypercar του 1 MW (1.341 hp).

Πωλήσεις ρεκόρ

Από τις αρχές του 2020 μέχρι και τον Οκτώβριο η NIO είχε παραδώσει συνολικά 26.375 οχήματα, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 113,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Το πρώτο μοντέλο που βγήκε στην παραγωγή ήταν το ES8, το 2018, για να ακολουθήσει τον επόμενο χρόνο (2019) το ES6 και εσχάτως (Σεπτέμβριο του 2020) το EC6.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κινέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσε ένα ακόμη μηνιαίο ρεκόρ πωλήσεων – την τέταρτη φορά για φέτος και δεύτερη συνεχόμενη.

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, η εταιρεία παρέδωσε 4.708 EVs, δηλαδή 133% περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Το θετικό είναι ότι το ES6 συνεχίζει να επεκτείνεται  (νέο ρεκόρ 3.210), το ES8 βελτιώθηκε ξανά και το νέο EC6 εμφανίστηκε πρόσφατα στην αγορά με τις 16 πρώτες παραδόσεις να έχουν ήδη κανονιστεί.

Πότε θα έρθει στην Ευρώπη

Στόχος της NIO είναι να λανσάρει τα προϊόντα της στην ευρωπαϊκή αγορά. Και αυτό σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας θα συμβεί εντός του 2021, πιθανότατα το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει καθώς επίσης και την ανταπόκριση που θα έχουν τα οχήματά της όπως επίσης και το αν η εταιρεία θα εφαρμόσει την στρατηγική της αντικατάστασης μπαταριών και επί ευρωπαϊκού εδάφους.