Το incharge της nrg είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα

Το δίκτυο φόρτισης incharge αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα με 30 σημεία ταχείας επαναφόρτισης.

Η nrg εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ολοκληρωμένους παρόχους ενέργειας, παρουσιάζοντας το incharge, το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα.

«Στην nrg εξελισσόμαστε και κάνουμε το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα μέσω του incharge, ενός συνόλου από ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης», αναφέρει η εταιρεία για τις νέες της υπηρεσίες και υποδομές.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το δίκτυο φόρτισης incharge αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα, με τα περισσότερα σημεία ταχείας επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα.

Οι φορτιστές του δικτύου incharge ανήκουν στους πλέον προηγμένους φορτιστές στην Ευρώπη, ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έως και στο 80% της δυναμικής του, σε λιγότερο από μισή ώρα.

Οι 23 ταχυφορτιστές από τους 30 είναι εγκατεστημένοι σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων Σ.Ε.Α. Shell & AVIN, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού οδικού δικτύου, κάνοντας έτσι πραγματικότητα το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης για τον Έλληνα οδηγό.

Η εφαρμογή incharge της nrg

Η νέα εφαρμογή incharge αποτελεί πλέον το απόλυτο εργαλείο φόρτισης του ηλεκτρικού ή plug-in hybrid αυτοκινήτου για τον οδηγό!

Μέσα από τις λειτουργίες της εφαρμογής και της διαδικτυακής πλατφόρμας μπορεί ο χρήστης να βρει ένα σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί, να επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί, να παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισής του, να δει το ιστορικό των φορτίσεών του, να ολοκληρώσει την πληρωμή του και να εξυπηρετηθεί άμεσα 24/7.

Όπως αναφέραμε, η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στη χώρα, τοποθετώντας προηγμένους φορτιστές σε κεντρικά σημεία μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών.

Καθώς η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασική προτεραιότητα της εταιρείας, η nrg συνεχίζει να επενδύει διαρκώς αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυό της, τόσο σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους, όσο και σε αστικά κέντρα, με DC αλλά και AC φορτιστές.

Η nrg ανακοίνωσε χθες σε εκδήλωση τον αναλυτικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη δικτύου ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων με το σήμα incharge.

Δείτε στον διαδραστικό χάρτη όλους τους Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Γ.γ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου: Πρωτοβουλίες, όπως της nrg, θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα

Την εκδήλωση χαιρέτισε η γ.γ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία σημείωσε: «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης στην πορεία μας προς το μέλλον των μετακινήσεων, που είναι πράσινο, καθαρό και βιώσιμο.

Είναι, επίσης, ένας από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου μας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του Θερμοκηπίου μαζί με την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και τα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης.

Μέσα στην πανδημία, οι πολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω μιας δέσμης άμεσων και έμμεσων κινήτρων.

Επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιήσουμε, καταρχήν, πόρους 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι καταλυτικός. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή που παρουσίασε σήμερα (σ.σ. χθες) η nrg, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό μας και θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα».

Γενικός Διευθυντής nrg, Αναστάσιος Λωσταράκος: Κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσιτή στον Έλληνα καταναλωτή

«Παρέχοντας ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, αξιοποιώντας το ευρύτατο δίκτυο των πρατηρίων Shell και Avin, και επενδύοντας σε στρατηγικές συνεργασίες με ηγέτιδες δυνάμεις της αγοράς, ορισμένες από τις οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσιτή στον Έλληνα καταναλωτή», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της nrg, Αναστάσιος Λωσταράκος.

Διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Ηλίας Πετρής: Το 2030 ένα στα τρία αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Ελλάδα να είναι ηλεκτρικά

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Ηλίας Πετρής, τόνισε ότι τα περίπου 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στην Ευρώπη θα αγγίξουν έως το 2025 τα 70 εκατομμύρια, ενώ στην Ελλάδα, αναμένεται μέχρι το 2030, 1 στα 3 αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 300.000 οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Τα μικρά, υβριδικά αυτοκίνητα «ξεπουλάνε» στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ

abb_img
spot_img