Το Instacar μας αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του

Οι τρεις ιδρυτές του Instacar αποκαλύπτουν στο CarsElectric.gr, με ποιο τρόπο το leasing μπορεί να είναι γρήγορο και ευέλικτο.

Η ηλεκτροκίνηση έχει φέρει μαζί της μια δημιουργική έκρηξη, όπως αντίστοιχα και το Instacar στον χώρο του leasing. Και η αναβάθμιση της κινητικότητας με νέα οχήματα και μέσα μικροκινητικότητας, είναι κοντά. Προφανώς, διαμορφώνοντας μία νέα εμπειρία στις μεταφορές.

Η αυτόνομη οδήγηση ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες, αλλά χαρίζει και χρόνο χαλάρωσης ή εργασίας στο τιμόνι, εν ώρα μετακίνησης.

Test Drive || Opel Corsa-e: Το μέλλον της πόλης είναι ηλεκτρικό!

Τέλος η ιδιοκτησία και το γόητρο, άρρηκτα συνδεδεμένα μέχρι και σήμερα με το αυτοκίνητο, σχετικά σύντομα θα είναι μακρινή ανάμνηση. Και η αναπροσαρμογή αυτής της φιλοσοφίας έχει ήδη ξεκινήσει.

Μετά την πανδημία, πολλοί άνθρωποι αφήνουν το αυτοκίνητο στο σπίτι και προτιμούν άλλους τρόπους μετακίνησης. Ακόμη περισσότεροι, προτιμούν πλέον υπηρεσίες παροχής αυτοκινήτου όποτε είναι αναγκαίο. Και το Instacar αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα αυτής της νέας εποχής.

Το CarsElectric.gr μίλησε με τους ιδρυτές του για να μάθουμε περισσότερα.

Το Instacar μας αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του

– Αν σας ρωτούσε κάποιος τι είναι το Instacar, πώς θα το περιγράφατε;

To Instacar αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη πλήρως ψηφιακή υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων στην Ελλάδα. Τα τρία ιδρυτικά μας μέλη, οι Αντώνης Σαμοθράκης, Αντώνης Ζώης και  Βασίλης Δαμιανός, έχουμε εμπειρία σε μεγάλες εταιρείες όπως το efood, η Avis, το Skroutz και άλλες.

Στην παρούσα χρονική περίοδο η βασική μας υπηρεσία είναι η ευέλικτη μίσθωση οχημάτων, καλύπτοντας το κενό μεταξύ του ακριβού για μακροχρόνια χρήση ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου και του πολύ δεσμευτικού leasing συμβολαίου. Προσφέροντας ταυτόχρονα περισσότερες παροχές στους μισθωτές.

Στην Ελλάδα το Citroen Ami με τιμή από 5.500 ευρώ

Λειτουργούμε με το μοντέλο της συνδρομητικής υπηρεσίας, όπου οι χρήστες δεν δεσμεύονται από υπέρογκες προκαταβολές, ενώ μπορούν ανά πάσα στιγμή είτε να διακόψουν το συμβόλαιό τους, είτε απλά να αλλάξουν όχημα.

Στο Instacar, όμως, δεν επαναπαυόμαστε μόνο στη μίσθωση οχημάτων και το πλάνο μας είναι η επέκταση και σε άλλους τομείς της αυτοκίνησης, μοτοκίνησης, αλλά και της μικροκινητικότητας.

– Ποια είναι η φιλοσοφία του Instacar σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση;

Όλες οι εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας δείχνουν ότι οι μεγάλες εταιρείες εστιάζουν στην ηλεκτροκίνηση, οπότε και στο Instacar σίγουρα θα τις ακολουθήσουμε.

Στον στόλο μας υπάρχουν ήδη ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία έχουν αρκετή ζήτηση. Αυτό δείχνει και τα πρώτα διστακτικά βήματα των Ελλήνων οδηγών προς ένα πιο πράσινο οδηγικό αύριο.

Ένα Opel Rocks-e Kargo θα φέρει την πίτσα σας!

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσθέτουμε ηλεκτρικά οχήματα στο δυναμικό μας. Ουσιαστικά θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το ευέλικτο μοντέλο λειτουργίας μας, για να δώσουμε την ευκαιρία σε ολοένα και περισσότερους κατοίκους της Ελλάδας να δοκιμάσουν την εμπειρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Δεν εστιάζουμε, όμως, μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο Instacar ο καθένας μπορεί να βρει λύσεις, πιο κοντά στην τάση της μικροκινητικότητας. Διαθέτουμε τόσο ηλεκτρικά scooters, όσο και ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ πλέον το Citroen Ami, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που οδηγείται χωρίς δίπλωμα, είναι διαθέσιμο προς μίσθωση.

Το Instacar μας αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του

Όλο και λιγότεροι χρήστες αυτοκινήτων επιθυμούν να έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα όχημα. Τι λένε τα δεδομένα του Instacar για αυτό;

Η παγκόσμια τάση της διαμοιραστικής οικονομίας έχει δώσει χώρο για ολοένα και περισσότερες καινοτόμες ιδέες. Το Instacar είναι μια από αυτές, καθώς σε μια υποθετική αγορά, όπου όλοι θα ήθελαν να έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα όχημα, δεν θα υπήρχε χώρος για ευέλικτη μίσθωση οχημάτων.

Αυτή η τάση σίγουρα επαληθεύεται από τα δικά μας δεδομένα. Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας, βρισκόμαστε σε έναν διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό ανάπτυξης. Διαπιστώνουμε από πρώτο χέρι το γεγονός ότι ο αριθμός των Ελλήνων που δεν θέλουν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, αλλά προτιμούν να το μισθώσουν, αυξάνεται συνεχώς.

Σίγουρα σε αυτό έχουν συντελέσει οι οικονομικές συνθήκες. Ενώ το τελευταίο διάστημα έχει παίξει καταλυτικό ρόλο και η έλλειψη ετοιμοπαράδοτων οχημάτων, το οποίο αποθαρρύνει τους υποψήφιους αγοραστές.

To Citroen Ami σας περιμένει στο Golden Hall

– Ποια μοντέλα είναι τα πιο δημοφιλή σας αυτή την περίοδο; Και ποιες περιοχές της Ελλάδας παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση για τα ηλεκτρικά σας οχήματα;

Επιβεβαιώνοντας την ευρωπαϊκή τους πρωτιά, τα οχήματα της Tesla είναι τα πρώτα σε ζήτηση και στο Instacar. Θα το χαρακτηρίζαμε απόλυτα λογικό σαν γεγονός, μιας και όταν ακούς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι σίγουρα η Tesla

Σχετικά με τις περιοχές ζήτησης, η αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον εντοπίζεται στα αστικά κέντρα. Με την Αθήνα φυσικά να κατέχει τη μερίδα του λέοντος. Σίγουρα, όμως, η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης, θα επιφέρει μεγαλύτερη ζήτηση και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Επιπλέον, μεγάλα ξενοδοχεία σε τουριστικά νησιά (Σαντορίνη, Μύκονος κ.α.) δείχνουν ενδιαφέρον. Έτσι μισθώνουν ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα, στo πλαίσιo των περιβαλλοντικών ενεργειών τους.

Open Car: Όλες οι πληροφορίες για το αυτοκίνητο σας!

– Από τα δεδομένα σας, βλέπετε άνοδο στη χρήση των μέσων μικροκινητικότητας;

Στην Ελλάδα η μικροκινητικότητα σίγουρα δεν έχει ακόμα την αναγνώριση που έχει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Ωστόσο παράγοντες όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους και οι ανατιμήσεις των καυσίμων, ωθούν όλο και περισσότερους Έλληνες σε τέτοιου είδους λύσεις.

Στο Instacar έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές μισθώσεις κυρίως ηλεκτρικών ποδηλάτων. Ενώ με την έλευση του Citroen Ami, περιμένουμε να δούμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης για οχήματα μικροκινητικότητας. 

Fiat Topolino: Ένα… ιταλικό Citroen Ami

– Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για το Instacar;

Σίγουρα όταν έχεις ένα πετυχημένο παρόν θέλεις να το διασφαλίσεις με έξυπνες κινήσεις για το μέλλον. Σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας θέλουμε το Instacar να γίνει το συνώνυμο της κινητικότητας. Ανεξαρτήτως οχήματος, τόσο για την ελληνική, όσο και για την αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σε αυτή την προσπάθεια υπάρχει ένα δυναμικό πλάνο μάρκετινγκ. Ενώ ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η δημιουργία του instacar app. Της εφαρμογής με παροχές απευθυνόμενες τόσο στους υπάρχοντες πελάτες μας, όσο και στο υπόλοιπο κοινό.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!