Το Lilium Jet έτοιμο να ανοίγει τα φτερά του!

Η εταιρεία eVTOL ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του Jet, μετά από την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Η γερμανική εταιρεία Lilium έλαβε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σχεδίαση και την κυκλοφορία των πρώτων αεροταξί της. Αυτό είναι το Lilium Jet το οποίο μετά και την έγκριση είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή. H βαυαρική εταιρεία έγινε η πρώτη που αποκτά τη ρυθμιστική έγκριση για αεροταξί, ετοιμάζοντας το έδαφος για την έναρξη λειτουργίας τους το 2025.

Πιο συγκεκριμένα, το Lilium Jet, το πρωτοποριακό αεροσκάφος της εταιρείας, έχει τη δυνατότητα να διανύσει 300 χιλιόμετρα μετά από μία μόνο φόρτιση. Προσφέροντας μια γρήγορη και βιώσιμη εναλλακτική λύση για τις κοντινές αποστάσεις.

Lilium: Ηλεκτρικά αεροσκάφη με μπαταρία από… πυρίτιο

Γνωρίζοντας το Lilium Jet

Η παραγωγή του Lilium Jet λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Γερμανίας, ενώ τα πρώτα ηλεκτρικά αεροσκάφη είναι στην τελική γραμμή συναρμολόγησης. Ταυτόχρονα, οι προμηθευτές της εταιρείας αυξάνουν την παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

Το αεροσκάφος της γερμανικής εταιρείας έχει μοναδικό σχεδιασμό. Δεν φέρει εκτεθειμένους έλικες όπως τα περισσότερα αεροσκάφη. Χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς ηλεκτρικούς «πίδακες» (κινητήρες αεριώθησης με αγωγούς). Με αυτό τον τρόπο, ασκείται μία μοναδική πίεση στις μπαταρίες του αεροσκάφους.

Beta Technologies: Παραγωγή eVTOL και στη Νέα Υόρκη

Οι προκλήσεις που δημιουργεί η συνεργασία της ΕΕ με τη Lilium

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Lilium, Alastair McIntosh, ανέφερε ότι η έγκριση από την ΕΕ αποτελεί ουσιαστικά μια «άδεια λειτουργίας». Επιπλέον, ωθεί την εταιρεία προς την εμπορευματοποίηση του Lilium Jet, που είναι και ο απώτερος της στόχος.

Πιο αναλυτικά, δήλωσε:

«Η λήψη της έγκρισης του οργανισμού σχεδιασμού από τον EASA μας παρακινεί περαιτέρω ώστε σύντομα να ξεκινήσουμε την εμπορευματοποίηση του επαναστατικού Lilium Jet».

Το Doroni H1 έχει το ελεύθερο να πετάει στις ΗΠΑ

Από την άλλη, ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της αρμόδιας επιτροπής της ΕΕ, Luc Tytgat, εξέφρασε κάποιες ανησυχίες. Αυτές αφορούν τις προκλήσεις και τους κανόνες που έχουν σχέση με την είσοδο στη νέα αγορά. Αναφέροντας μάλιστα ότι η συνεργασία με τη Lilium ήταν απαιτητική αλλά επιτυχής.

Τέλος, η Lilium πιστεύει ότι το Jet θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή στη βιώσιμη περιφερειακή κινητικότητα. Πως; Προσφέροντας υψηλά πρότυπα ασφάλειας, άνεση, οικονομία και εξαιρετική εμπειρία πελατών.

abb_img
spot_img