Το λογισμικό μειώνει τους χρόνους φόρτισης των EV

Η Δημιουργία προσαρμοστικής τεχνολογίας που ελέγχει τις συνθήκες της μπαταρίας που βελτιώνουν την αυτονομία σε πραγματικό χρόνο.

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι όλα πράγματα όπως το ADAS και την αυτόνομη οδήγηση και το να αρπάζεις τη χαρά από τον οδηγό. Υπάρχουν τομείς όπου και η χρήση προηγμένου λογισμικού, θα φέρει και στην πραγματικότητα και μια απτή βελτίωση στην εμπειρία του οδηγού.

Ένα παράδειγμα είναι και η έξυπνη χρήση αλγορίθμων λογισμικού. Και για να συμπιέσετε σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια, από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε κάθε περίπτωση, η βελτίωση είναι σημαντική και σε σύγκριση και με τις υπάρχουσες τεχνικές φόρτισης.

Αλλά και για τον έλεγχο της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο και χωρίς να αποτελεί απειλή για την ευημερία μιας μεμονωμένης μπαταρίας. Οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιεί, λαμβάνουν υπόψη και την υγεία της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο. Για να αποφευχθεί έτσι και ο κίνδυνος φόρτισης της μπαταρίας, μέσω και της επιμετάλλωσης λιθίου, των αρνητικών ηλεκτροδίων (ανόδων) της μπαταρίας.

Το λογισμικό κάνει την διαφορά

Αλλά και αυτό που θα πρέπει να συμβεί κατά την φόρτιση, είναι ότι τα ιόντα λιθίου εισάγονται και στο υλικό της ανόδου. Το οποίο συνήθως και βασίζεται σε γραφίτη και σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Αλλά κατά την εκφόρτιση, απελευθερώνονται από τις ανόδους και απορροφώνται και από τις καθόδους (θετικά ηλεκτρόδια).

Μειώνοντας έτσι και τη χωρητικότητα της μπαταρίας και αυξάνοντας την εσωτερική ηλεκτρική αντίσταση. Αλλα αυτό επηρεάζει και την απόδοση ενός EV και ίσως το χειρότερο από όλα, επιταχύνει και τη διαδικασία γήρανσης της μπαταρίας.

Ένα ακόμη λιγότερο και ελκυστικό απόσπασμα από την επιμετάλλωση λιθίου, είναι και ο σχηματισμός δενδριτών. Που μοιάζουν με τις ρίζες ενός φυτού. Μεταξύ της ανόδου και της καθόδου, καταδικάζοντας έτσι την μπαταρία.

Το λογισμικό ήταν πάντα σημαντικό στις μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής τάσης. Οι οποίες διαθέτουν όλες και ενσωματωμένα συστήματα διαχείρισης μπαταριών. Και στην ανάπτυξη μπαταριών, με την εξέλιξη και της χημείας των μπαταριών.

abb_img