Το Lucid Air Sapphire «αφηνίασε» στα χέρια του Stig

O Ben Collins, ο αυθεντικός Stig του Top Gear, οδήγησε στην πίστα το ηλεκτρικό hypercar Lucid Air Sapphire, με τους 1.234 ίππους.

Το ηλεκτρικό Lucid Air Sapphire είναι το ένα από το πιο ισχυρά μοντέλα παραγωγής παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, είναι το ισχυρότερο τετράθυρο sedan παραγωγής στον κόσμο και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί, καθώς η ισχύς του αγγίζει τους 1.234 ίππους με ασύλληπτες επιδόσεις.

Άραγε ποια θα ήταν η συμπεριφορά ενός τέτοιου μοντέλου αν έβγαινε στην πίστα; Θα μπορούσε να… «ξεδιπλώσει» το ταλέντο του; Την απάντηση την έδωσε ο Ben Collins ή αλλιώς Stig, ο οποίος το οδήγησε στο Sonoma Raceway, αναδεικνύοντας τις απίστευτες δυνατότητες του ηλεκτρικού hypercar.

Lucid Air Sapphire: Πιο γρήγορο και από τον άνεμο!

Το Lucid Air Sapphire στα χέρια του… Stig  

Για τους μη μυημένους, ο Ben Collins δεν είναι άλλος από τον αυθεντικό Stig, τον οδηγό-μυστήριο της τηλεοπτικής εκπομπής Top Gear. O Collins έτρεξε με το ηλεκτρικό hypercar σε μία πίστα με μήκος 4 χιλιομέτρων, στην οποία συνάντησε συνολικά 12 στροφές!

Ένα Lucid Air Pure έπιασε φωτιά… σταθμευμένο!

Το Lucid Air Sapphire «αφήνιασε» στα χέρια του Stig

Ο οδηγός ήταν εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις του Air Sapphire, αποκαλώντας το «τέρας με θηριώδη δύναμη και από τους 4 τροχούς». Επίσης, ο Collins τόνισε ότι παρά τις διαστάσεις του και τους 2,4 τόνους που ζύγιζε, ήταν αρκετά «ευκίνητο».

Τέλος, ανέφερε ότι «οι επιδόσεις του είναι απίστευτες», αδυνατώντας να πιστέψει ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν ένα οικογενειακό sedan. Ο πρώην Stig ολοκλήρωσε τον γύρο των 4 χιλιομέτρων σε μόλις 2:30 λεπτά, μία ομολογουμένως τρομερή επίδοση.

Ferrari SF90 Spider vs Lucid Air Sapphire: Κόντρα στο… ρεύμα

Το ηλεκτρικό hypercar (μας) καθηλώνει

Θυμίζουμε ότι το Lucid Air Sapphire διαθέτει 3 ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι στέλνουν την κίνηση όλους τους τροχούς. Ειδικότερα, ο ένας ηλεκτροκινητήρας είναι στον μπροστινό άξονα, ενώ οι άλλοι 2 στους πίσω τροχούς.

Οι επιδόσεις του είναι εκπληκτικές, καθώς διανύει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,8 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική του ταχύτητα αυτή αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα. Τέλος, και η αυτονομία του είναι εντυπωσιακή δεδομένων των χαρακτηριστικών του, ξεπερνώντας τα 640 χιλιόμετρα. Είναι δυνατόν να μην πάθει πλάκα μέχρι και ο Stig;

Δείτε και εσείς την… βόλτα με το Air Sapphire στο παρακάτω video:

abb_img
spot_img