Το Luvly O έρχεται μέσα σε… κούτα!

Το μικροσκοπικό ηλεκτρικό Luvly O είναι η νέα προσθήκη στις αστικές μετακινήσεις, ενώ θα αποστέλλεται σε… επίπεδη συσκευασία.

Ακούστε το άρθρο

Η σουηδική εταιρεία Luvly φαίνεται ότι… «ζήλεψε» την γνωστή εταιρεία επίπλων IKEA, ως προς τον τρόπο διανομής του νέου της Microcar, Luvly O. Για να γίνουμε πιο σαφείς, δεν εννοούμε ότι η εταιρεία θα στέλνει το αυτοκίνητο σε… κομμάτια και θα το συναρμολογούν οι αγοραστές. Καμία σχέση!

Πιο συγκεκριμένα, θα κατασκευάσει το μικροσκοπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο και θα το διανείμει παγκοσμίως μέσα σε επίπεδη συσκευασία. Προφανώς, η συναρμολόγηση δεν θα γίνεται από τους αγοραστές αλλά από τα περιφερειακά εργοστάσια, στα οποία θα αποστέλλεται το Microcar.

Polaris Ranger XP Kinetic: Το ταξίδι του ξεκινάει!

Το Luvly O είναι μικρό αλλά… αποδίδει

Ας αφήσουμε τον τρόπο αποστολής και ας εστιάσουμε στο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Προφανώς, το Luvly O είναι ιδανικό για την πόλη. Έχει μήκος 2,70 μέτρα, πλάτος 1,53 μέτρα και ύψος 1,44 μέτρα.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι μινιμαλιστικός. Ξεχωρίζει το μπροστινό μέρος, στο οποίο απουσιάζει η μάσκα, καθώς επίσης οι στρογγυλοί προβολείς και οι ημι-εκτεθειμένοι τροχοί. Εσωτερικά, υπάρχουν 2 καθίσματα, ενώ ο χώρος φόρτωσης φτάνει τα 267 λίτρα.

Με τιμή από 5.400 ευρώ το Geometry Panda Mini

Μπαταρία σε δύο μέρη και αποσπώμενη

Επιπλέον, ζυγίζει μόλις 380 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι έχει χαμηλές εκπομπές και είναι αρκετά πιο αποδοτικό. Ειδικότερα, λόγω του μικρού του μεγέθους δεν χρειάζεται μεγάλη μπαταρία για να κινηθεί. Πιο αναλυτικά, η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 6,4 kWh, η οποία προσφέρει 100 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Να σημειώσουμε ότι η μπαταρία του δεν είναι ενιαία, αλλά είναι χωρισμένη σε 2 αποσπώμενα κομμάτια, τα οποία ο κάτοχος μπορεί να φορτίσει στο σπίτι του. Κάθε μονάδα μπορεί να φορτίσει πολύ γρήγορα, μέσα σε μόλις 1 ώρα. Αυτό έχει να κάνει με τη μικρή χωρητικότητά της, που επιτρέπει γρήγορες ταχύτητες φόρτισης.

Microlino: Έρχεται στην Ελλάδα από την Kosmoride!

Ιδανικό για την πόλη

Όσον αφορά τις επιδόσεις του, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 90 χλμ./ώρα, η οποία μπορεί να είναι μικρή για μεγάλους αυτοκινητόδρομους, αλλά είναι αρκούντως ικανοποιητική για το αστικό περιβάλλον.

Τέλος, η αρχική τιμή του είναι 10.000 ευρώ. Η εταιρεία έχει ήδη διαθέσει μία φόρμα συμπλήρωσης ενδιαφέροντος, ωστόσο δεν έχει διευκρινίσει πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του Microcar.

abb_img