Το Mazda CX-60 προσφέρει την τέλεια εμπειρία οδήγησης

Για το Mazda CX-60 ο οδηγός πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο και να απολαμβάνει την κορυφαία οδηγική εμπειρία.

Η Mazda με το CX-60 φέρνει τον οδηγό στο επίκεντρο. Ουσιαστικά, η ιαπωνική φίρμα έχει ως στόχο την παροχή της ιδανικής οδηγικής εμπειρίας στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Mazda όλα ξεκινάνε από τη σωστή θέση σώματος κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Ωστόσο, οι ερευνητές της μάρκας ανακάλυψαν ότι λιγότεροι από τους μισούς οδηγούς έχουν σωστή στάση σώματος για μια άνετη και ασφαλή διαδρομή. Και κάπως έτσι, τη λύση στο πρόβλημα της σωστής θέσης του σώματος δίνει το Mazda CX-60.

Στο Πήλιο με το νέο Μazda CX-60 ο Σωτήρης Κοντιζάς

Το Mazda CX-60 δείχνει τη σωστή στάση σώματος

Η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Mazda εστιάζει σε κάθε σημείο επαφής των αυτοκινήτων της με τους επιβάτες. Εξετάζει από το σχήμα και τη χρήση των λαβών της πόρτας, μέχρι την αίσθηση των διακοπτών.

Μάλιστα, επόμενο βήμα της εν λόγω φιλοσοφίας ήταν η σωστή στάση σώματος του οδηγού. Παράλληλα, οι περισσότεροι οδηγοί δεν γνωρίζουν ποια είναι η καλύτερη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Για αυτό το λόγο η Mazda δημιούργησε ένα σύστημα που αναγνωρίζει κάθε οδηγό και αυτόματα διαμορφώνει τη θέση του καθίσματος. Ακόμη, το εν λόγω σύστημα παρεμβαίνει στη θέση του τιμονιού, των καθρεπτών, και τα όργανα του αυτοκινήτου για μέγιστη άνεση και ασφάλεια.

Με ασφάλεια 5 αστέρων το Μazda CX-60

Η Mazda εκτιμά τη σωματική διάπλαση

Το σύστημα του Mazda CX-60 χρησιμοποιεί μία κάμερα, η οποία κοιτάζει τον οδηγό και εκτιμά τη σωματική του διάπλαση. Το σύστημα υπολογίζει την καλύτερη θέση του οδηγού με γνώμονα τη θέση των ματιών του. Μάλιστα, η μόνη προϋπόθεση για τη λειτουργία του συστήματος είναι η χειροκίνητη εισαγωγή του ύψους του οδηγού (άπαξ).

Καλωσορίζουμε στην Ελλάδα το Μazda CX-60!

Επιπλέον, όταν ο οδηγός σβήσει τη μηχανή, το τιμόνι και το κάθισμα επιστρέφουν στην αρχική τους θέση, ώστε να διευκολύνουν την έξοδο του. Το σύστημα του Mazda CX-60 έχει τη δυνατότητα της προσαρμογής και άλλων στοιχείων του αυτοκινήτου ανάλογα με τον οδηγό. Προσαρμόζει δηλαδή, τον ήχο της μουσικής, την ένταση των ειδοποιήσεων ασφάλειας αλλά και τον φωτισμό.

abb_img
spot_img