Το μέλλον της Harley-Davidson είναι… ηλεκτρικό

Το δρόμο του «εξηλεκτρισμού» θα ακολουθήσει η Harley-Davidson, η οποία έχει κάνει ήδη την αρχή δημιουργώντας τη νέα μάρκα LiveWire.

Εδώ και καιρό η θρυλική κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών Harley-Davidson έχει κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Μάλιστα, το πρώτο μεγάλο βήμα ήταν η δημιουργία μίας ανεξάρτητης μάρκας ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, εν ονόματι LiveWire.

Η LiveWire ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, με το πρώτο δημιούργημά της να ακούει στο όνομα «One». Επιπλέον, τον Μάιο του 2022 υπήρξε και συνέχεια όπου η αμερικάνικη μάρκα παρουσίασε και το δεύτερο μοντέλο της.

Harley-Davidson: Στην παραγωγή η LiveWire S2 Del Mar

Ηλεκτρικό το μέλλον της Harley-Davidson

Η δεύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της HarleyDavidson έγινε ανάρπαστη

Το S2 Del Mar Launch Edition, όπως ονομαζόταν το μοντέλο, είχε τεράστια επιτυχία αφού έγινε ανάρπαστο σε μόλις 18 δευτερόλεπτα. Προφανώς, διέθετε ρετρό σχεδίαση την οποία συνδύασε αρμονικά με σύγχρονα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Η επιτυχία του μοντέλου ήταν τέτοια, που η αμερικάνικη φίρμα αποφάσισε να ξαναβγάλει στην παραγωγή το μοντέλο, πέντε μήνες αργότερα. Μάλιστα, αυτή τη φορά η έκδοση αφορούσε το κανονικό μοντέλο παραγωγής της μοτοσυκλέτας. Βέβαια, αν και οι παραγγελίες ήταν διαθέσιμες από τη LiveWire, ο χρόνος αναμονής μπορεί να «αγγίζει» τους 6 μήνες.

Harley-Davidson: H LiveWire επεκτείνεται ηλεκτρικά

Τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της HarleyDavidson, Jochen Zeitz

«Κάποια στιγμή, η HarleyDavidson θα είναι πλήρως ηλεκτρική. Αλλά αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη μετάβαση. Δεν είναι κάτι που κάνεις από τη μια μέρα στην άλλη. Αν κοιτάξετε τα τελευταία 120 χρόνια, η εταιρεία πάντα εξελισσόταν, ποτέ δεν έμεινε ακίνητη», ανέφερε.

Επιπλέον συμπλήρωσε:

«Τώρα, όπως έκαναν οι ιδρυτές εκείνη την εποχή προσπαθώντας να επανεφεύρουν ή να εφεύρουν κάτι μοναδικό, αυτό είναι προφανώς κάτι που πρέπει να κάνουμε και εμείς ως εταιρεία».

Harley-Davidson: Πλησιάζει το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο!

«Αυτό που κάνουμε είναι να γιορτάζουμε το παρελθόν μας αλλά και να εξελίσσουμε το brand ταυτόχρονα. Είναι μια φυσική εξέλιξη που έπρεπε να συμβεί. Πιστεύω στη μεγάλη μεταμορφωτική αλλαγή για τις εμβληματικές μάρκες, κάτι που έκανα πάντα στη ζωή μου», ολοκλήρωσε ο Zeitz.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι οι φανατικοί της HarleyDavidson θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι οι εμβληματικές αμερικάνικες μοτοσυκλέτες δεν θα παράγουν τον κλασικό ήχο από τις εξατμίσεις τους. Ωστόσο, θα ακολουθήσουν και αυτές τις ανάγκες της εποχής και φυσικά θα βελτιωθούν στα σημεία.

abb_img
spot_img