Το νέο Cupra Born VZ είναι «ηλεκτρική» δύναμη

Η CUPRA ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία της πλέον πλούσιας έκδοσης του αυτοκινήτου Born, αποκαλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του.

Ακούστε το άρθρο

Η Cupra ανακοινώνει την πιο εντυπωσιακή έκδοση του ηλεκτρικού της μοντέλου Born, με την ονομασία Cupra Born VZ. Το νέο ηλεκτρικό εκρηκτικό μοντέλο προσφέρει ακόμη περισσότερη ισχύ και εκλεπτυσμένο σπορτίφ set-up.

Το ακρωνύμιο «VZ» προέρχεται από την ισπανική λέξη «veloz», που σημαίνει γρήγορος, και αντικατοπτρίζει την αναβαθμισμένη απόδοση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Με μέγιστη ισχύ τώρα στα 240 kW (326 ίπποι) και ροπή 545 Nm, το Born VZ καταρρίπτει τα όρια της ισχύος και της επιτάχυνσης στην κατηγορία του.

Cupra Tavascan: Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Με τελική 200 χλμ./ώρα

Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του δεν ξεπερνάει τα 200 χλμ./ώρα. Στοιχεία που αναδεικνύουν τη δυναμική αυτής της έκδοσης. Επιπλέον, η αναβαθμισμένη ανάρτηση DCC Sport και το σύστημα διεύθυνσης παρέχουν μια ακόμα πιο ακριβή και σπορτίφ εμπειρία οδήγησης.

Επιπλέον, το νέο Born VZ διαθέτει βελτιωμένη αυτονομία έως 570 χιλιομέτρων. Αυτό το οφείλει στη μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας που φτάνει τα 79 kWh. Η φόρτιση γίνεται ακόμα πιο γρήγορη με τη δυνατότητα φόρτισης έως και 11 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως και 170 kW σε σταθμό ταχείας φόρτισης DC.

CUPRA Born: Νέο Προωθητικό Πρόγραμμα

Νέες ζάντες 20 ιντσών και πιο… πράσινα καθίσματα

Η εξωτερική εμφάνιση ενισχύεται με τις νέες χρωματικές επιλογές Dark Forest και Midnight Black. Επίσης, οι νέες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών προσδίδουν μια επιπλέον νότα πολυτέλειας και επιδόσεων.

Στο εσωτερικό, το Born VZ προσφέρει μοναδική άνεση με τα μπάκετ καθίσματα και τα υλικά Seaqual και Dynamica. Προσθέτοντας έτσι ένα περιβαλλοντικά φιλικό στοιχείο στην πολυτέλεια του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, το νέο σύστημα infotainment με οθόνη 12,9 ιντσών και το ηχοσύστημα της Sennheiser εξασφαλίζουν μια συνδυασμένη εμπειρία ψυχαγωγίας και πληροφόρησης στο εσωτερικό του οχήματος.

Αποκτήστε το Cupra Born με νέο προνομιακό επιτόκιο 4,9%

Το νέο Cupra Born VZ είναι «ηλεκτρική» δύναμη

Αναβαθμίσεις και στο σύστημα μετάδοσης του Cupra Born VZ

Να σημειώσουμε πως αναβαθμίσεις υπάρχουν και στο σύστημα μετάδοσης, παράλληλα με την εκτεταμένη αναθεώρηση του πλαισίου. Ειδικότερα, υπάρχουν νέοι αποσβεστήρες και ελατήρια στο πίσω μέρος. Όπως επίσης και μια προσαρμοσμένη διάταξη μπροστινής ανάρτησης που παρέχει καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος του οχήματος.

Τέλος, και το σύστημα διεύθυνσης έχει αναβαθμιστεί για να δίνει μια πιο «σπορ» αίσθηση, ενώ τα επαναρυθμισμένα φρένα είναι «πιο άκαμπτα και στιβαρά».

Το Born VZ όπως όλα δείχνουν, θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Πηγή: Motor1, Autocar

 

abb_img