Το νέο DS 4 έρχεται στα τέλη του 2021

H γκάμα της DS Automobiles εμπλουτίζεται διαρκώς. Το νέο DS 4 είναι το τέταρτο μοντέλο της γκάμας το οποίο ενσαρκώνει το εκλεπτυσμένο πνεύμα της Avant-Garde για ασυμβίβαστη κομψότητα, τεχνολογική υπεροχή και κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ευελιξίας κατά την οδήγηση.

Το πολυαναμενόμενο νέο μοντέλο αναμένεται να τοποθετηθεί στην καρδιά της κατηγορίας Premium C, μιας κατηγορίας που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη DS Automobiles, από τα τέλη του 2021 και αποτελεί μία νέα πηγή έμπνευσης που αψηφά τις συμβατικές προτάσεις της πολυτελούς αυτής κατηγορίας.

«Refinement engineered»

Το DS 4 βασιζόμενο σε μια ειδικά εξελιγμένη έκδοση της αξιόπιστης πλατφόρμας EMP2 με την μοναδική και παγκοσμίου φήμης τεχνογνωσία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, χρησιμοποιεί την φινέτσα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της μηχανικής.

Οι εξωτερικές διαστάσεις προσδίδουν μια αξιομνημόνευτα επιβλητική παρουσία. Με μήκος 4,40 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρα, ύψος 1,47 μέτρα, μεγάλους τροχούς συνολικής διαμέτρου 720 χιλιοστών (με ζάντες ελαφρού κράματος έως 20 ιντσών και τις 19 ίντσες να είναι βασικός εξοπλισμός των περισσότερων εκδόσεων) και υψηλή απόσταση από το έδαφος, η σιλουέτα του DS 4 ξεχωρίζει στην κατηγορία με πρωτοφανείς αναλογίες.

Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από τη νέα φωτιστική «υπογραφή». Οι πολύ λεπτοί προβολείς με το σύστημα φώτων DS MATRIX LED VISION, συνδυάζουν τον τυπικό φωτισμό με αυτόν της κατεύθυνσης που ακολουθεί κατά την περιστροφή του τιμονιού.

Το σύστημα αυτό, συμπληρώνεται με τα φώτα ημέρας, τα οποία αποτελούνται από δύο γραμμές LED εκατέρωθεν, ενώ ολόκληρο το σύστημα περιλαμβάνει 150 LEDs.

Τα DS WINGS συνδέουν τους προβολείς με τη μάσκα, ενώ ανάλογα με την έκδοση, αυτό αποτελείται από δύο μέρη με μοτίβα που προσομοιάζουν με διαμαντένια άκρα, τονίζοντας την αίσθηση της 3D μάσκας. Η σιλουέτα του αυτοκινήτου παρουσιάζεται ακόμα πιο δυναμική, χάρη στο μακρύ καπό πάνω από τα φωτιστικά.

Από το DS AERO SPORT LOUNGE στο DS 4

Στο πλάι, η ρευστότητα και οι αιχμηρές γραμμές συνδυάζονται ιδανικά. Οι αναδυόμενες λαβές της πόρτας, έρχονται σε πλήρη αρμονία με τις γλυπτές πλευρικές επιφάνειες.

Η αναλογία του αμαξώματος προς τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου, προέρχεται από το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE, αναδεικνύοντας την επιβλητική και πραγματικά μοναδική εμφάνιση του μοντέλου.

Στο πίσω μέρος, η οροφή κατεβαίνει πολύ χαμηλά σε ένα έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, που τονίζει την κομψή και αεροδυναμικά αποδοτική σιλουέτα του.

Τα πίσω φτερά εντείνουν τη μυώδη εμφάνιση με καμπύλες και αιχμηρές άκρες στο αμάξωμα, δίνοντας έμφαση στο C pillar του αμαξώματος, το οποίο διαθέτει γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα με το ένθετο σήμα DS Automobiles.

Μια νέα γενιά φωτεινής υπογραφής αποκαλύπτεται και στο πίσω μέρος με τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα.

Τεχνολογία και φινέτσα «μέσα κι έξω» για το DS 4

Στην καμπίνα του, το DS 4 επιδεικνύει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με την απρόσκοπτη αναγνωσιμότητα και την κορυφαία εργονομία, με κάθε μέρος να είναι ενσωματωμένο διαισθητικά, τόσο για την άριστη λειτουργία, όσο και για την εντυπωσιακή εμφάνιση.

Αυτή η ρευστότητα στην όψη, διέπεται από καινοτομίες που στοχεύουν στη δημιουργία περιβάλλοντος πλήρους ηρεμίας στην καμπίνα του DS 4.

Το DS 4 προσφέρει την plug-in υβριδική τεχνολογία από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του (225 ίππους και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων στον συνδυασμένο κύκλο WLTP).

Η νέα εκδοχή της πλατφόρμας EMP2 σημείωσε σημαντική εξέλιξη με 70% νέα μέρη ή μέρη με αποκλειστική χρήση, τα οποία είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, δομικά μέρη θερμικής επεξεργασίας και πιο συμπαγή στοιχεία, όπως είναι η μονάδα κλιματισμού, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο για εκμετάλλευση σε άλλα σημεία και «συγκρατώντας» το συνολικό βάρος.

Ο χώρος για τις αποσκευές είναι 430 λίτρα και η πόρτα του είναι ηλεκτρική, με σύστημα ανέπαφου ανοίγματος. Ένα σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας νέας γενιάς, συστήματα υποβοήθησης οδηγού που δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία Premium C και ένα καινοτόμο σύστημα «επαυξημένης» προβολής πληροφοριών, κάνουν το DS 4 να ξεχωρίζει.

Η ιδέα του ιδανικού συνδυασμού μεταξύ δυναμισμού και άνεσης, που είναι τόσο αγαπητή για τα μοντέλα της DS Automobiles, αντικατοπτρίζεται στο DS 4.

Τα τεχνικά σύνολα και οι επιδόσεις του DS 4

Με τρεις βενζινοκίνητες επιλογές, PureTech 130 Automatic, PureTech 180 Automatic και PureTech 225 Automatic και μια πετρελαιοκίνητη BlueHDi 130 Automatic Diesel, οι εκδόσεις του DS 4 θα προσφέρονται με κατανάλωση από 4,8 λίτρα/100 χλμ. για το πετρελαιοκίνητο, 5,9 λίτρα/100 χλμ. για το βενζινοκίνητο (στον συνδυασμένο κύκλο WLTP) και εκπομπές CO2 125 g/km και 135 g/km αντίστοιχα, στοιχεία τα οποία είναι πολύ ανταγωνιστικά σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις της κατηγορίας.

Η Plug-in υβριδική έκδοση του DS 4, το DS 4 E-TENSE 225 κληρονομεί την τεχνογνωσία από την DS Performance με τους τέσσερις τίτλους στη Formula E (Οδηγών και Ομάδων) το 2019 και το 2020.

Οι υψηλές επιδόσεις και η απόδοση της συγκεκριμένης μονάδας, προκύπτουν από τον 4κύλινδρο κινητήρα PureTech των 180 ίππων και τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων με νέα μπαταρία 12,4 kWh, με τη χρήση του οποίου το μοντέλο έχει αυτονομία σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων έως και 55 χιλιόμετρα (στο συνδυασμένο κύκλο WLTP).

Η ροπή των 360 Nm επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα και την κάλυψη των πρώτων 1.000 μέτρων σε 27,3 δευτερόλεπτα, με κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,3 λίτρα / 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 από 29 g/km στον συνδυασμένο κύκλο WLTP.

Το 2024 η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του DS 4

Μέχρι το 2024, το DS 4 θα είναι διαθέσιμο και σε μια 100% ηλεκτρική εκδοχή που θα βασίζεται στη νέα τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών.

«Με έμπνευση από το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE, η σιλουέτα του αυτοκινήτου παραγωγής είναι μοναδική στην κατηγορία με αναλογίες που δεν έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν. Το DS 4 έρχεται να συμπληρώσει στη γκάμα της DS Automobiles ένα όχημα που ανήκει στη δημοφιλή κατηγορία Premium C και φέρει προηγμένες τεχνολογίες που για πρώτη φορά θα εφαρμοστούν σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Το περίγραμμα είναι sport, πολύ μυώδες και συμπαγές, ενώ εντυπωσιάζουν οι μεγάλοι τροχοί. Η γαλλική, πολυτελής μάρκα DS Automobiles, έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει καλύτερα από τους υπόλοιπους premium κατασκευαστές, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που διαθέτει από το πρωτάθλημα της ηλεκτρικής Formula E, στη γραμμή παραγωγής και ταυτόχρονα να συνδυάζει την ελκυστική σχεδίαση με την οδηγική απόλαυση», δήλωσε ο Δημήτρης Καββούρης, Chief Operating Officer της DS Automobiles.

Διαβάστε επίσης: Το αμιγώς ηλεκτρικό Renault Megane E-TECH Electric έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στηv ΙΑΑ 2021

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!