Το νέο DS 4 με το ηλεκτροκίνητο «ταπεραμέντο»

Η DS Automobiles επιταχύνει την πρόοδό της και τη σύνδεσή της με την ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας το DS 4. Το νέο μοντέλο είναι βασισμένο στην πλέον αξιόπιστη και εξελιγμένη πλατφόρμα EMP2, με την αρχιτεκτονική της να προσανατολίζεται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η νέα πρόταση στην κατηγορία των Premium C μοντέλων προβάλλει την προηγμένη τεχνολογία για να κερδίσει νέους θαυμαστές.

Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης νέας γενιάς χωρίς να υπάρχουν συμβιβασμοί στη χρηστικότητα και στην ευρυχωρία. Ένας υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 180 ίππων συνδυάζεται με ηλεκτρικό κινητήρα 110 ίππων και το κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8, για συνδυαστική απόδοση ισχύος 225 ίππων.

Τροφοδοτείται από μια πιο αποδοτική μπαταρία με νέες, πιο συμπαγείς και μεγαλύτερες σε χωρητικότητα κυψέλες που βρίσκονται πίσω από τη ζώνη παραμόρφωσης σε περίπτωση ατυχήματος, που προσφέρει αυτονομία άνω των 50 χιλιομέτρων σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών (συνδυασμένος κύκλος WLTP).

Διαβάστε: Η DS γίνεται… ηλεκτρική από το 2025

Οι εκδόσεις Pure Tech 130, 180 και 225 ίππων, καθώς και μια έκδοση 130 ίππων Diesel Blue H Di θα προσφέρονται ταυτόχρονα. Όλα αυτά τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μόνο με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Εντυπωσιακή σιλουέτα

Το DS 4 έχει αξιοσημείωτες αναλογίες. Με πλάτος 1,83 μέτρα και μεγάλους τροχούς 720 χιλιοστών (με ζάντες αλουμινίου έως 20 ιντσών), μήκος που θεμελιώνει τις συμπαγείς διαστάσεις των 4,40 μέτρων και ύψος 1,47 μέτρα, η σιλουέτα είναι εντυπωσιακή και ως παρουσία στο δρόμο γίνεται πραγματικά επιβλητική.

Το εμπρόσθιο τμήμα χαρακτηρίζεται από μια νέα φωτεινή υπογραφή. Οι πολύ λεπτοί προβολείς διαθέτουν το σύστημα DS MATRIX LED VISION που συνδυάζει matrix και κατευθυντικό φωτισμό. Συμπληρώνονται με φώτα ημέρας που αποτελούνται από δύο γραμμές LED και στις δύο πλευρές (98 LED συνολικά). Τα DS WINGS συνδέουν τους προβολείς με τη μάσκα.

Ανάλογα με την έκδοση, αυτό αποτελείται από δύο μέρη με μοτίβα – διαμάντια, σε διαφορετικά μεγέθη, που ξεχωρίζουν στην τρισδιάστατη μάσκα. Πάνω από αυτή, το μακρύ καπό κάνει τη σιλουέτα να φαίνεται ακόμα πιο δυναμική.

Το προφίλ συνδυάζει τις δυναμικές γραμμές με τρόπο μοναδικό. Η αναλογία του αμαξώματος προς τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου προέρχεται από το conceptcar, DS AERO SPORT LOUNGE, το οποίο ξεχωρίζει χάρη στην επιβλητική του παρουσία.

Στο πίσω μέρος, η οροφή φτάνει πολύ χαμηλά σε ένα απότομα κεκλιμένο πίσω παράθυρο με εκτύπωση σμάλτου, που αποτελεί μια εξωτερική επίδειξη αναγνωρισμένης τεχνογνωσίας. Η σιλουέτα είναι τόσο κομψή, όσο είναι και αεροδυναμικά αποτελεσματική.

Τα πίσω φτερά αποκαλύπτουν μια σαφέστατη μυώδη εμφάνιση με καμπύλες και αιχμηρές άκρες στο αμάξωμα με έμφαση στο C pillar, το οποίο έχει γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα με το λογότυπο της DS Automobiles. Η φωτεινή υπογραφή του πίσω μέρους με το εφέ του ανάγλυφου με laser, είναι νέας γενιάς και αποτελεί εντυπωσιακή καινοτομία.

Η χαρισματική μορφή του DS 4 μπορεί να διαφοροποιηθεί μέσα στην ίδια σιλουέτα! Με το DS 4 να εστιάζει στον πυρήνα της γκάμας, η κομψότητα είναι ο κυρίαρχος παράγοντας χάρη σε ένα σχέδιο αμαξώματος με ειδικούς προφυλακτήρες, λεπτές χρωματικές πινελιές και μια οροφή σε μαύρο να κάνει αντίθεση και να δίνει μια επιβλητική, σπορ στάση.

Το DS 4 CROSS παίζει με την οπτική αντίληψη ενός SUV με διαφορετική προσέγγιση στη σχεδίαση του κάτω μέρους του προφυλακτήρα που τονίζεται από ειδική επεξεργασία του πλαστικού για προστασία και το μαύρο ματ χρώμα. Τα γυαλιστερά μαύρα πάνω μέρη στα πλαϊνά πλαίσια παραθύρων, η γυαλιστερή μαύρη μάσκα, οι εξαιρετικά καλαίσθητοι αλουμινένιοι τροχοί, οι μπάρες οροφής και η οροφή με το ίδιο χρώμα, είναι λεπτομέρειες που συμπληρώνουν ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Ως αποκλειστική επιλογή για τη συγκεκριμένη έκδοση, το DS 4 CROSS διαθέτει Advanced Traction Control για βελτιωμένη πρόσφυση με λειτουργία για κίνηση σε σαθρό έδαφος, σε χιόνι και λάσπη, καθώς και Hill Assist Descent Control για αποτελεσματικό έλεγχο του αυτοκινήτου κατά την κίνησή του σε έντονη κατωφέρεια.

Συνδεσιμότητα με κομψό και ψηφιακό εσωτερικό

Για τις λύσεις συνδεσιμότητας, προτεραιότητα ήταν η παροχή της μεγαλύτερης ευκολίας για τον οδηγό, προκειμένου να μη χρειάζεται να πάρει καθόλου τα μάτια του από το δρόμο, κάτι που αποτελεί και ένα αδιαμφισβήτητο όφελος για την ασφάλεια.

Με την ονομασία DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY, η πρωτοποριακή οπτική εμπειρία είναι το πρώτο βήμα προς την επαυξημένη πραγματικότητα. Με τη νέα αυτή συναρπαστική τεχνολογία, ζωτικές πληροφορίες που αφορούν στην οδήγηση, προβάλλονται απευθείας στο δρόμο. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη τεχνική, τα δεδομένα εμφανίζονται τέσσερα μέτρα μπροστά από το παρμπρίζ, σε ιδανική γωνία για ανάγνωση από τον οδηγό.

Βασικές πληροφορίες όπως η ταχύτητα, τα βοηθητικά προγράμματα οδήγησης, η πλοήγηση, τα προειδοποιητικά μηνύματα ή ακόμη και ο τίτλος της μουσικής που παίζει στο ηχοσύστημα ή η κλήση που λαμβάνουν στο συνδεδεμένο smartphone, θα προβάλλονται στο δρόμο.

Αυτή η βιωματική τεχνολογία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης φιλοσοφίας, στην καρδιά ενός πλήρως επανασχεδιασμένου συστήματος ψυχαγωγίας 10 ιντσών, του DS IRIS SYSTEM.

Η νέα διεπαφή παίρνει τη δυνατότητα χρήσης ενός smartphone με μια απλή, απρόσκοπτη και άμεση σε απόκριση διασύνδεση που βασίζεται στην ιδέα των προφίλ που μπορούν να εξατομικευτούν πλήρως με εικονίδια. Οι επιθυμητές ρυθμίσεις και η αρχική οθόνη φορτώνουν αυτόματα κατά την εκκίνηση.

Η ιδέα πίσω από την εξατομίκευση της εφαρμογής αυτής, είναι να επιτρέπεται σε όλους να προσαρμόσουν το περιεχόμενο στις απαιτήσεις τους.

Έλεγχος με φωνητικές εντολές και χειρονομίες για το DS IRIS SYSTEM που ενσωματώνει στην πραγματικότητα έναν προσωπικό βοηθό, ικανό να αναγνωρίζει τι έχει πει σε αυτό, έτσι ώστε το σύστημα να μπορεί να εκτελεί αιτήματα.

Αυτό υποστηρίζεται από ένα μοναδικό σύστημα ελέγχου χειρονομίας, το DS SMART TOUCH, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Αρκεί ο χρήστης να κάνει μια χειρονομία προς μια από τις προ-καταχωρημένες αγαπημένες λειτουργίες. Η οθόνη αναγνωρίζει επίσης κανονικές κινήσεις, όπως μεγέθυνση, σμίκρυνση και αναγνώριση χειρογράφου.

Προκειμένου το σύστημα και η χαρτογράφηση του να λειτουργούν πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, οι ενημερώσεις θα γίνονται αμέσως μέσω του cloud.