Το νέο Honda HR-V έρχεται «ενισχυμένο» και υβριδικό

Η ομάδα των σχεδιαστών που δημιούργησαν τη μελέτη για το νέο Honda HR-V συνδύασαν τη φιλοσοφία της Honda «Man-Maximum, Machine-Minimum».

Ακούστε το άρθρο

Το νέο Honda HR-V έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να προσφέρει μία μοναδική οδηγική εμπειρία και εξοπλίζεται με το προηγμένο και καινοτόμο, υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV το οποίο βασίζεται στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Honda στην 20ετή ενασχόλησή της με την υβριδική τεχνολογία των αυτοκινήτων και τη Formula 1.

Το υβριδικό σύστημα βασίζεται αποτελείται από δύο συμπαγείς ηλεκτροκινητήρες, συνδεδεμένους σε ένα βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC, μία μπαταρία ιόντων-λιθίου και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο σταθερής σχέσης μετάδοσης, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας.

2021 Honda HR-V e:HEV

Η νέα γενιά του μοντέλου διαθέτει μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό του, περισσότερη άνεση και ανώτερα επίπεδα τεχνολογίας, ασφάλειας από τον προκάτοχό του.

Το νέο Honda HR-V θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του έτους, ενώ στην Ελλάδα θα έρθει στις αρχές του 2022. Είναι η τελευταία προσθήκη της εταιρείας στην γκάμα των υβριδικών της μοντέλων, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που κυκλοφόρησαν το 2020.

2021 Honda HR-V e:HEV

Η γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Honda μεγαλώνει. Μάλιστα, η εταιρεία προχωρά σταθερά προς την εκπλήρωση του στόχου της.  Αυτός, λοιπόν, είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός όλων των μοντέλων ευρείας παραγωγής στην Ευρώπη έως τo 2022.

Οι άνθρωποι της Honda άκουσαν τις ανάγκες των καταναλωτών και της σύγχρονης εποχής δημιουργώντας ένα ξεχωριστό μοντέλο που έχει στόχο τις καρδιές των οδηγών.

«Διεξήχθησαν ομαδικές συζητήσεις με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικών ειδικοτήτων και ηλικιών. Αυτό μας βοήθησε να προσθέσουμε στοιχεία που δίνουν χαρά και ευχαρίστηση στους επιβάτες του HRV», δήλωσε ο Yoshitomo Ihashi, 2GN Large Project Leader.

2021 Honda HR-V e:HEV

«Amp up your life»

Οι μηχανικοί της Honda δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο το οποίο ενισχύει τις καθημερινές δυνατότητες.

Το νέο HR-V έχει ένα coupe-SUV σχεδιασμό, όμως, ταυτόχρονα έχει μεγάλους χώρους. Επιπλέον,  το εσωτερικό του είναι φιλικό προς τους επιβάτες.

Η ομάδα των σχεδιαστών που δημιούργησαν τη μελέτη για το νέο Honda HR-V συνδύασαν τη φιλοσοφία της Honda «Man-Maximum, Machine-Minimum» (M/M) -η οποία βασίζεται στην άποψη ότι σκοπός της τεχνολογίας είναι να εξυπηρετεί τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών– με μία κουλτούρα που εστιάζει στις έννοιες του φωτός και του αέρα.

2021 Honda HR-V e:HEV

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο επιτυγχάνει ανώτερα επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας στην ανταγωνιστική κατηγορία των compact C-SUV.

Οι «έξυπνες» λύσεις για μεγαλύτερη ευρυχωρία στο HR-V

Για την επίτευξη ευρυχωρίας, οι μηχανικοί της Honda συγκέντρωσαν τα εξαρτήματα μετάδοσης της κίνησης μέσα στο πλαίσιο του κινητήρα.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο για τη μεγιστοποίηση του χώρου της καμπίνας είναι η θέση του ρεζερβουάρ καυσίμου. Το συναντάμε, δηλαδή, στο κέντρο το πλαισίου, κάτω από τα εμπρός καθίσματα, μοναδικό στην κατηγορία.

2021 Honda HR-V e:HEV

Αξιοσημείωτες εξελίξεις είναι η νέα διαδρομή της εισαγωγής αέρα και η ενσωμάτωση εξαρτημάτων στο πάνω τμήμα του κινητήρα. Αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση των ηλεκτροκινητήρων και του μοτέρ-γεννήτριας στο διαμέρισμα του κινητήρα για βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου.

Αν και οι διαστάσεις του οχήματος μοιάζουν με του προηγούμενου μοντέλου, το νέο HR-V προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια.

2021 Honda HR-V e:HEV

Εκτός από την αύξηση του χώρου των ποδιών πίσω κατά 35 χιλ., υπάρχει μία πρόσθετη κλίση δύο μοιρών. Αυτό, μάλιστα, συμβαίνει  λόγω της κεντρικής διάταξης του ρεζερβουάρ της Honda και της έξυπνης τοποθέτησης των υβριδικών εξαρτημάτων.

Η δομή της πλατφόρμας υποστηρίζει την ευέλικτη διάταξη πίσω καθισμάτων Magic Seat. Αυτά, τέλος, αλλάζουν προς τα κάτω ή προς τα πάνω, ανάλογα με τον απαιτούμενο χώρο φόρτωσης.

abb_img