Το νέο Honda HR-V έρχεται «ενισχυμένο» και υβριδικό

Η γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Honda διευρύνεται, καθώς η εταιρεία προχωρά σταθερά προς την εκπλήρωση του στόχου της που είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός όλων των μοντέλων ευρείας παραγωγής στην Ευρώπη έως τo 2022.

Το νέο Honda HR-V έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να προσφέρει μία μοναδική οδηγική εμπειρία και εξοπλίζεται με το προηγμένο και καινοτόμο, υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV το οποίο βασίζεται στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Honda στην 20ετή ενασχόλησή της με την υβριδική τεχνολογία των αυτοκινήτων και τη Formula 1.

Το υβριδικό σύστημα βασίζεται αποτελείται από δύο συμπαγείς ηλεκτροκινητήρες, συνδεδεμένους σε ένα βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC, μία μπαταρία ιόντων-λιθίου και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο σταθερής σχέσης μετάδοσης, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας.

2021 Honda HR-V e:HEV

Η νέα γενιά του μοντέλου διαθέτει μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό του, περισσότερη άνεση και ανώτερα επίπεδα τεχνολογίας, ασφάλειας από τον προκάτοχό του.

Το νέο Honda HR-V θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του έτους, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές του 2022. Είναι η τελευταία προσθήκη της εταιρείας στην γκάμα των υβριδικών της μοντέλων, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που λανσαρίστηκαν το 2020.

2021 Honda HR-V e:HEV

Η γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Honda διευρύνεται, καθώς η εταιρεία προχωρά σταθερά προς την εκπλήρωση του στόχου της που είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός όλων των μοντέλων ευρείας παραγωγής στην Ευρώπη έως τo 2022.

Οι άνθρωποι της Honda «αφουγκράστηκαν» τις ανάγκες των καταναλωτών και της σύγχρονης εποχής δημιουργώντας ένα ξεχωριστό μοντέλο που έχει στόχο να κατακτήσει της καρδιές των οδηγών που θα το επιλέξουν.

«Διεξήχθησαν ομαδικές συζητήσεις με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικών ειδικοτήτων και ηλικιών. Αυτό μας βοήθησε να προσθέσουμε στοιχεία που θα δώσουν χαρά και ευχαρίστηση στους επιβάτες του HRV», δήλωσε ο Yoshitomo Ihashi, 2GN Large Project Leader.

2021 Honda HR-V e:HEV

«Amp up your life»

Εφαρμόζοντας τη φιλοσοφία «Amp up your life», οι μηχανικοί της Honda εστίασαν στο να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μπορεί να «ενισχύσει» τις καθημερινές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στον κάτοχό του.

Το νέο HR-V έχει ένα coupe-SUV σχεδιασμό, όμως, ταυτόχρονα έχει μεγάλους χώρους και το εσωτερικό του είναι φιλικό προς τους επιβάτες.

Η ομάδα των σχεδιαστών που δημιούργησαν τη μελέτη για το νέο Honda HR-V συνδύασαν τη φιλοσοφία της Honda «Man-Maximum, Machine-Minimum» (M/M) -η οποία βασίζεται στην άποψη ότι σκοπός της τεχνολογίας είναι να εξυπηρετεί τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών– με μία κουλτούρα που εστιάζει στις έννοιες του φωτός και του αέρα.

2021 Honda HR-V e:HEV

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο επιτυγχάνει ανώτερα επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας στην ανταγωνιστική κατηγορία των compact C-SUV.

Οι «έξυπνες» λύσεις για μεγαλύτερη ευρυχωρία στο HR-V

Για να εξασφαλίσουν την ευρυχωρία, οι μηχανικοί της Honda συγκέντρωσαν όλα τα υβριδικά εξαρτήματα μετάδοσης της κίνησης μέσα στο πλαίσιο και τον χώρο του κινητήρα.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο για τη μεγιστοποίηση του χώρου της καμπίνας είναι η θέση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο το πλαισίου, κάτω από τα εμπρός καθίσματα, μοναδικό στην κατηγορία.

2021 Honda HR-V e:HEV

Αξιοσημείωτες εξελίξεις είναι η νέα διαδρομή της εισαγωγής αέρα και η ενσωμάτωση εξαρτημάτων στο πάνω τμήμα του κινητήρα. Αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση των ηλεκτροκινητήρων και του μοτέρ-γεννήτριας στο διαμέρισμα του κινητήρα για βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου.

Αν και οι συνολικές διαστάσεις του οχήματος είναι παρόμοιες με του προηγούμενου μοντέλου, το νέο HR-V προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια και τους ώμους.

2021 Honda HR-V e:HEV

Εκτός από την αύξηση του χώρου των ποδιών πίσω κατά 35 χιλ., υπάρχει μία πρόσθετη κλίση δύο μοιρών συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, λόγω της κεντρικής διάταξης του ρεζερβουάρ της Honda και της έξυπνης τοποθέτησης των υβριδικών εξαρτημάτων.

Η δομή της πλατφόρμας υποστηρίζει την ευέλικτη διάταξη πίσω καθισμάτων Magic Seat που μπορούν να αναδιπλώνονται προς τα κάτω ή προς τα πάνω, ανάλογα με τον απαιτούμενο χώρο φόρτωσης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!