Το νέο hypercar της Zenvo θα είναι υβριδικό!

Στον χώρο της ηλεκτροκίνησης ετοιμάζεται να εισβάλλει η εταιρεία Zenvo, ετοιμάζοντας ένα νέο hypercar με υβριδικό κινητήρα.

Το επόμενο μοντέλο της Zenvo θα είναι υβριδικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της μικρής δανέζικης φίρμας, Jens Sverdrup. Προφανώς, η Zenvo κάνει και εκείνη το επόμενο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση, με το νέο hypercar το οποίο θα έχει υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Μάλιστα, ο Sverdrup αποκάλυψε ορισμένες πληροφορίες για το εν λόγω μοντέλο, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Monterey, με τα επίσημα αποκαλυπτήρια του να γίνονται το 2023.

To Alieno Unum είναι όντως… εξωγήινο hypercar!

Ένα ξεχωριστό hypercar με μεγάλη ιπποδύναμη

Το hypercar της Zenvo θα έχει ως βάση ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο από ανθρακονήματα, το οποίο θα χρησιμοποιήσει και για τα μελλοντικά της μοντέλα. Μάλιστα, το εν λόγω πλαίσιο θα μπορεί να «σηκώσει» και αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο.

Επιπλέον, θα παίρνει κίνηση από έναν νέο υβριδικό κινητήρα twin-turbo V12, τον οποίο θα συνοδεύει ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας θα έχει ισχύ 1.200 ίππων, το οποίο θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Πιθανή είναι και η προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο, με απόδοση από 1.5001.800 ίππους.

Ωστόσο, η Zenvo δηλώνει ότι θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα είναι διασκεδαστικό στην οδήγηση και όχι να καταρρίπτει ρεκόρ.  Για αυτό το νέο μοντέλο δεν θα ανήκει στα hypercar που πιάνουν τα 300 μίλια/ώρα, ήτοι 483 χλμ./ώρα.

Η επόμενη Lamborghini Huracan θα είναι υβριδική!

Σε δύο εκδόσεις το υβριδικό της Zenvo

Η μάρκα σχεδιάζει να κατασκευάσει δύο εκδόσεις του hypercar, μία GT που θα εστιάζει στον δρόμο και μία ελαφρύτερη για πίστα, η οποία όμως θα μπορεί να κυκλοφορήσει και στον δρόμο. Η συγκεκριμένη έκδοση θα διαθέτει μία πιο επιθετική αεροδυναμική εμφάνιση, με το βάρος να μην ξεπερνάει τα 1.250 κιλά.

Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του νέου μοντέλου είναι ο Christian Brandt, διευθυντής σχεδίασης της μάρκας. Ο Brandt έχει δημιουργήσει όλα τα προηγούμενα supercars της Zenvo. Να σημειωθεί ότι παλαιότερα ανήκε στο δυναμικό της Alfa Romeo και της Kleemann.

Η Red Bull… «ανοίγει» τα φτερά της με νέο hypercar!

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία από τη Δανία έχει λάβει ήδη 30 παραγγελίες για το υβριδικό μοντέλο. Ο αριθμός μπορεί να φαίνεται μικρός, αλλά αποτελεί επίτευγμα για την εταιρεία η οποία παράγει 5 μονάδες ετησίως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει πουλήσει μόνο 15 αυτοκίνητα.

abb_img
spot_img