Το νέο pickup της Canoo έρχεται από το μέλλον

Η Canoo παρουσίασε το νέο φουτουριστικό της Pickup κατά του διάρκεια του εικονικού event Motor Press Guild.

Το νέο μοντέλο της Canoo είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup που από την οπτική της σχεδίασης έχει αρκετές ομοιότητες με το βαν της εταιρίας όπως και το Volkswagen Type 2 Pickup.

Η Canoo έχει κυκλοφορήσει τρια μοντέλα μέχρι τώρα στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί η ίδια αρχιτεκτονική πλατφόρμα και αλλάζει κυρίως η καμπίνα τους.

Canoo Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η πλατφόρμα του Canoo είναι σαν ένα λεπτό, επίπεδο skateboard που φιλοξενεί τα κρίσιμα στοιχεία του κινητήρα EV.

Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτός ο τύπος σχεδιασμού δίνει στο φορτηγό της παρόμοιο μέγεθος επίπεδου με τα παραδοσιακά pickup που είναι κορυφαία σε πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο φουτουριστικό μοντέλο της Canoo φιλοδοξεί να αποτελέσει το μέλλον των van

Σύμφωνα με το Reuters o CEO της Canoo δήλωσε σε μια συνέντευξη ότι “Αυτό δεν μοιάζει με κανένα φορτηγό που έχετε δει. “Έχει το μέγεθος ενός Ford Ranger, μπορεί να δεχτεί το ωφέλιμο φορτίο ενός πλήρους pickup και (έχει) την ακτίνα στροφής ενός Prius.

Tο όχημα θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Η τελευταία διαμόρφωση προσφέρει ισχύ 600 ίππων και 746 Nm ροπής. Η μπαταρία του μοντέλου θα εξασφαλίζει αυτονομία 322 χιλιομέτρων.

Το ηλεκτρικό pickup διαθέτει ένα αναδιπλούμενο τραπέζι εργασίας με πτυσσόμενα άκρα για να κρατάει διάφορα εργαλεία που μπορεί να χρειαστεί κάποιος σε έναν χώρο εργασίας.

Canoo Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος περισσότερη χωρητικότητα φορτίου διατίθεται ράφι οροφής, ακόμη και κέλυφος με σκηνής οροφής που θα διαθέτει φωτοβολταϊκά.
Canoo Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ένα επιπλέον βολικό μικρό χαρακτηριστικό είναι ένα σκαλοπάτι στα πλαϊνά που διευκολύνει τη φόρτωση ή την εκφόρτωση αντικειμένων στην καμπίνα. Ακριβώς κάτω από το σκαλοπάτι βρίσκεται ένας αποθηκευτικός χώρος αρκετά μεγάλος για να φιλοξενήσει ένα μικρό ψυγείο, κιτ πρώτων βοηθειών, φορητό υπολογιστή και άλλα αντικείμενα.

Canoo Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο χώρος φόρτωσης διαθέτει επιπλέον επιφάνειες οι οποίες είναι πτυσσόμενες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως πάγκοι εργασίας, είτε ως καθίσματα.

Canoo Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου θα είναι 816 κιλά το μήκος του αγγίζει τα 4,6 μέτρα (5,4 μέτρα με την επέκταση της καρότσας), το πλάτος τα 1,98 μέτρα, το ύψος τα 2,085 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,85 μέτρα.

Παρόλο που είναι μικρό σε μέγεθος θα μπορεί να χωρέσει πολλά εργαλεία και εξοπλισμό. Θα έχει πτυσσόμενη επέκταση καρότσας που αυξάνει το μήκος της από τα 1,83 στα 2,45 μέτρα. Επίσης υπάρχουν πρίζες, ειδικά διαχωριστικά στη καρότσα, συρτάρια και κρυφός φωτισμός.

Canoo Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Canoo θα αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν από το 2023.

Editorial