Το νέο Renault Austral σε… τεστ κοπώσεως!

Το Renault Austral υποβλήθηκε σε δοκιμές τύπου «διαδρομών επιβεβαίωσης», πραγματοποιώντας 75 φορές τον Γύρο της Γης.

Ακούστε το άρθρο

Μετά το Megane E-Tech Electric, το Austral είναι το δεύτερο μοντέλο της Renault που υποβάλλεται σε δοκιμές τύπου «διαδρομών επιβεβαίωσης» (Confirmation Runs). Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το μοντέλο διένυσε σχεδόν 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε κάθε τύπο οδοστρώματος. Και φυσικά, όλα αυτά έλαβαν χώρα πριν καν το επίσημο λανσάρισμά του.

Τη θέση του οδηγού πήραν περίπου 100 υπάλληλοι της γαλλικής φίρμας. Αυτοί, ανέλαβαν να «παίξουν» τον ρόλο του ιδιοκτήτη, δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο. Προφανώς, στόχος τους ήταν να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή βελτίωση χρειαζόταν το νέο Austral. Με αυτόν τον τρόπο, η μάρκα εξασφαλίζει ότι το μοντέλο μπορεί να προσφέρει κορυφαία οδηγική ευχαρίστηση, ποιότητα και αξιοπιστία.

Υπό την καθοδήγηση του Thierry Charvet, Επικεφαλής του Renault Group στο τμήμα Industrial and Quality, η ποιότητα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας, Renaulution. Επιπλέον, η αξιοπιστία των νέων και υπό εξέλιξη μοντέλων αποτέλεσε αντικείμενο πολλών μελετών. Παράλληλα, οδήγησε σε βαθιές τομές στον τομέα των δοκιμών στο δρόμο, πριν από κάθε λανσάρισμα.

Test Drive || Renault Arkana 1.3 TCe 140 PS MHEV: Οικονομία με στιλ!

Tεστ… κοπώσεως για το νέο Renault Austral

Τι δήλωσε ο Thierry Charvet, για τις δοκιμές του νέου Renault Austral;

«Εξελίξαμε μία συμπληρωματική διαδικασία στις δοκιμές δρόμου, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο Τεχνικό Κέντρο Aubevoye του Renault Group, στο Παρίσι. Εκεί, διαθέτουμε τις απαραίτητες υποδομές. Αυτές οι δοκιμές λαμβάνουν χώρα χρησιμοποιώντας έναν μικρό στόλο οχημάτων προ-παραγωγής. Μάλιστα, αυτές ανατίθενται σε ειδικούς πιλότους δοκιμών. Τώρα, με τις “διαδρομές επιβεβαίωσης”, ενισχύουμε τη διαδικασία δοκιμών.

Στόχος μας είναι να τους εξασφαλίσουμε μία ήρεμη και απροβλημάτιστη συμβίωση με το αυτοκίνητο. Παραδίδουμε σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους του Renault Group ένα στόλο 160 οχημάτων. Έτσι, πραγματοποιούμε εξαντλητικές δοκιμές σε κάθε τύπο δρόμου, σε πολλές χώρες. Η διαδικασία αυτή μας βοήθησε να εντοπίσουμε και να υιοθετήσουμε 350 περίπου βελτιώσεις. Και όλα αυτά, πριν το Renault Austral φτάσει στις αντιπροσωπείες και τους πελάτες μας».

Test Drive || Renault Captur MHEV 140 PS: Ιδανική επιλογή!

Τα Confirmation Runs είναι αποτελεσματικά για τα νέα μοντέλα

Με την ολοκλήρωση των «διαδρομών επιβεβαίωσης», το Renault Austral διένυσε συνολικά, σχεδόν 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Μάλιστα, αυτά έγιναν σε δρόμους της Γαλλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Ρουμανίας. Μέσα σε πόλη, αυτοκινητόδρομους, επαρχιακούς δρόμους και ανηφορικές ορεινές διαδρομές, υπό όλες τις καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα, εκεί οι υπάλληλοι της Renault έκαναν αναφορά για κάθε σημείο του αυτοκινήτου που έκριναν ότι θα μπορούσε να λάβει βελτίωση. Μέσω μίας εφαρμογής στο smartphone τους, οι τεχνικοί της μάρκας συνέλλεξαν και ανέλυσαν τα δεδομένα, σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Όλα τα μελλοντικά μοντέλα Renault θα λαμβάνουν μέρος σε δοκιμές «Confirmation Runs», αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία συγκεκριμένων ανθρώπων.

Test Drive || Renault Clio Hybrid E-Tech 140 PS: Υβριδική φινέτσα!

Tεστ… κοπώσεως για το νέο Renault Austral

Τρανό παράδειγμα, ο Alvaro Rodriguez Sastre, υπάλληλος του Renault Group στην Ισπανία, δοκιμαστής και οδηγός αγώνων. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε:

«Διανύω από 1.000 έως 1.500 χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα, ανάλογα την περίοδο. Μία από τις διαδρομές που κάνουμε στις δοκιμές μας, είναι αυτή μεταξύ Μαδρίτης και Valladolid, μέσω Navacerrada, Segovia και Sepulveda.

Η διαδρομή αυτή διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία δρόμων, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε κάθε πτυχή του αυτοκινήτου που δοκιμάζουμε. Όπως τον χειρισμό του, την ικανότητα επιτάχυνσης, το επίπεδο άνεσης και την ακουστική του. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν μαθαίνω ότι οι πελάτες μας απολαμβάνουν να οδηγούν το νέο Austral».

Στο παρακάτω video, o Alvaro Rodriguez Sastre εξηγεί τη διαδικασία των Confirmation Runs στο Renault Austral: 

abb_img