Το νέο Renault Espace αλλάζει… κατηγορία

Η Renault προσεγγίζει διαφορετικά το όνομα Espace, αφού όπως αποκάλυψε η έκτη γενιά του μοντέλου θα είναι SUV αντί για MPV.

To όνομα Renault Espace είναι συνώνυμο ενός οικογενειακού μοντέλου, το οποίο ανήκει στην μεγάλη κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων (MPV). Επιπλέον, ήταν πάντοτε ένα αυτοκίνητο το οποίο διέθετε άπλετους χώρους, καθώς και πρωτοποριακή σχεδίαση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Πλέον, η γαλλική φίρμα αποφάσισε να κάνει ριζικές αλλαγές στο μοντέλο, το οποίο «περνά» στην έκτη του γενιά. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Renault, το νέο μοντέλο θα διαθέτει 5θέσια αλλά και 7θέσια διάταξη καθισμάτων. Όμως, το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του, είναι ότι θα ανήκει στη δημοφιλή κατηγορία των SUV.

Test Drive || Renault Arkana 1.3 TCe 140 PS MHEV: Οικονομία με στιλ!

Το νέο Renault Espace αλλάζει μορφή

Το νέο Espace θα βασίζεται στην κοινή πλατφόρμα των Renault-Nissan

Η Renault έχει δώσει ελάχιστες πληροφορίες στη δημοσιότητα, μέχρι να γίνει η παρουσίαση του νέου μοντέλου της. Ωστόσο, ένα από τα τεχνικά στοιχεία που γνωρίζουμε, είναι ότι για την έκτη γενιά του Espace, η Renault θα επιλέξει την πλατφόρμα CMF-CD, της συνεργασίας Renault-Nissan. Μάλιστα, η εν λόγω πλατφόρμα είναι υπεύθυνη και για την κατασκευή του νέου SUV, Renault Austral.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι η νέα γενιά του Espace θα μείνει πιστή στην παράδοση, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά άνεσης και σχεδίασης. Επιπλέον, θα διαθέτει στον εξοπλισμό του όλες τις τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης, μιας και θα ανήκει στην κορυφή της γκάμας της Renault. Σχεδιαστικά, πιθανότατα να διατηρήσει τη σφηνοειδή εμφάνιση, ενώ επιμέρους χαρακτηριστικά θα λάβει από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Renault και Airbus το «ψάχνουν» για την ηλεκτροκίνηση

Το νέο Renault Espace αλλάζει μορφή

Πιθανόν διαθέσιμο και σε «εξηλεκτρισμένη» έκδοση

Μέσα από ένα μικρό teaser που έδωσε η Renault στη δημοσιότητα, βλέπουμε το λογότυπο του μοντέλου στην πίσω πόρτα. Μάλιστα, το τελευταίο «Ε» του ονόματος Espace έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη γραμματοσειρά, φέρνοντας στο μυαλό μας τη λέξη Electric. Έτσι, πολύ πιθανόν να μιλάμε για ένα μοντέλο, το οποίο θα εισέλθει από την αρχή της ζωής του στην «εξηλεκτρισμένη» εποχή.

Όμως, το ερώτημα είναι ένα. Ποια θα είναι η επιλογή της Renault, σε ότι αφορά στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα διαθέτει το νέο Espace; Μάλιστα, η επιλογή της πλατφόρμας που θα χρησιμοποιήσει η γαλλική φίρμα, ίσως «μαρτυρά» κάποιες λεπτομέρειες.

Το Renault 4L επιστρέφει και μας «ηλεκτρίζει»

Αφού το μοντέλο θα «μοιράζεται» την ίδια πλατφόρμα με το «αδελφό» Austral, ίσως χρησιμοποιήσει ένα από τα υβριδικά συστήματά του. Επιπλέον, ίσως η συνεργασία με την Nissan, επιφέρει και «δανεισμό» του συστήματος e-Power, από τα SUV της ιαπωνικής μάρκας.

Δεν έχουμε παρά να κάνουμε υπομονή μέχρι την επίσημη παρουσίαση του νέου Espace από την Renault. Μάλιστα, η γαλλική φίρμα θα αποκαλύψει το μοντέλο την άνοιξη του 2023, οπότε τότε θα μας λυθούν και οι απορίες.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!