Το νέο Fiat Scudo αποτελεί ένα σημαντικό βήμα

Το νέο Scudo είναι ένα σύγχρονο και εξελιγμένο όχημα, που βασίζεται στην πλατφόρμα mid-van Stellantis, διατίθεται με 100% ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και με κινητήρα ντίζελ τελευταίας γενιάς.

Ακούστε το άρθρο

Είσαι επαγγελματίας και χρησιμοποιείς το όχημά σου για 8 ώρες ή περισσότερες την ημέρα; Αναζητείς την άνεση που μπορεί να προσφέρει ένα όχημα; Εξετάζοντας όλα αυτά η Fiat προχώρησε στον σχεδιασμό του νέου επαγγελματικού οχήματος Scudo.

Μετά το Ε-Ducato η Fiat παρουσίασε το δεύτερο επαγγελματικό όχημα της που διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση. Το νέο Scudo προσφέρει επαγγελματικές χρήσεις χωρίς περιορισμούς. Το σύστημα ηλεκτρικής κίνησης έχει ισχύ 100 kW και μπορεί να εξοπλιστεί με μπαταρία 50 ή 75 kWh, μετατρέποντας το στο καλύτερο στην κατηγορία του όσον αφορά την αυτονομία, με έως και 330 km (WLTP). Οι χρόνοι φόρτισης του στο 80% κυμαίνονται στα 30 λεπτά για τη μικρή μπαταρία και 45 λεπτά για τη μεγαλύτερη, ακολουθώντας τις προδιαγραφές των γνωστών μοντέλων Stellantis. Οι ενδιαφερόμενοι ωστόσο έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν αν το επιθυμούν και έναν ενσωματωμένο φορτιστή 11kW.

Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 «έχρισε» το Fiat Ducato Van of the Year στα βραβεία What Van?

Tο νέο Scudo είναι ο τέλειος σύντροφος των επαγγελματιών: έξυπνη χρήση του χώρου, δυνατότητες ανώτατου επιπέδου, ωφέλιμο φορτίο και όγκος, όλα σε συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις. Με το σύστημα «Moduwork»: εάν απαιτείται, το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να μετατραπεί σε θέση εργασίας για δύο άτομα.

Fiat Scudo

Ο στόχος του νέου Scudo είναι να προσφέρει μια εμπειρία χωρίς άγχος στην εργασία, μέσω διαφόρων μέτρων, όπως η οδηγική άνεση που μοιάζει με αυτοκίνητο. Οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις με μέγιστο 1,9 μέτρα ύψος καθιστούν το Scudo κατάλληλο για όλες τις χρήσεις, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ευελιξία στο αστικό περιβάλλον. Το εργονομικό πιλοτήριο και το πλήρες σετ ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) και χαρακτηριστικών ασφαλείας προσφέρουν στον πελάτη χωρίς άγχος, μηδενικές εκπομπές ρύπων μαζί με εξαιρετικές ανέσεις.

Το Fiat E-Ducato κατέκτησε τον τίτλο Sustainable Truck of the Year 2022

Το νέο Scudo θα είναι ανοιχτό για παραγγελίες στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές από τα μέσα Δεκεμβρίου σε τέσσερις εκδόσεις και έως τρία μήκη: Van, Crew Cab, Cab με πλατφόρμα και Combi M1. Το ύψος όλων των εκδόσεων είναι 1,90 μέτρα, κάτι που επιτρέπει στο Scudo να μπαίνει στα περισσότερα υπόγεια γκαράζ και αποθήκες. Το ωφέλιμο φορτίο είναι μέχρι έναν τόνο, όπως και η ικανότητα ρυμούλκησης. Διατίθεται με πλήρως ηλεκτρικό και πετρελαιοκινητήρα με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

abb_img