Το νέο Skoda Octavia μέσα από τα μάτια των σχεδιαστών του

Διακριτικό και εκλεπτυσμένο. Αυτές οι δύο λέξεις περιγράφουν την νέα εμφάνιση του Skoda Octavia, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του.

Ακούστε το άρθρο

Διακριτικό και εκλεπτυσμένο. Αυτές οι δύο λέξεις περιγράφουν την νέα εμφάνιση του Skoda Octavia, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του.

«Ίσως να μην είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, αλλά όλο το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου είναι εντελώς καινούργιο. Τα πάντα έχουν νέο σχεδιασμό,» λέει ο Alexander Leicht, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για αυτό το μέρος του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, τονίζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιφάνειές του έχουν γίνει «καθαρότερες».

Η κάτω γρίλια του προφυλακτήρα, για παράδειγμα, τώρα πιάνει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Όπως και στο Superb. «Το νέο σχέδιο των αεραγωγών δίνει στο εμπρός μέρος έναν πιο σπορ και δυναμικό χαρακτήρα σε σύγκριση με το Superb. Ενώ οι μεγάλοι αεραγωγοί κάνουν καλύτερη τη ροή του αέρα,» λέει ο Leicht, υπογραμμίζοντας την κύρια λειτουργία τους.

Το νέο Skoda Octavia μέσα από τα μάτια των σχεδιαστών του

Περισσότερο φως και σπορ εμφάνιση

Το κύριο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου όμως δεν είναι ο προφυλακτήρας, αλλά τα φωτιστικά σώματα. «Τώρα φαίνεται ότι αγκαλιάζουν τη μάσκα, ενώ τόσο η βασική έκδοση όσο και η έκδοση με Full LED Matrix έχουν νέο σχέδιο. Που τονίζει αυτό το «αγκάλιασμα» εξηγεί ο Leicht. Τα φώτα LED Matrix έχουν νέα τεχνολογία πολλαπλών τμημάτων και σχεδιασμό Crystallinium. Που έχουμε ήδη δεί στα Superb και Kodiaq. Η γρίλια της μάσκας είναι επίσης καινούργια. Με λεπτότερη, πιο διακριτική κορνίζα και διαφορετικό σχεδιασμό. Παρ’ όλες τις αλλαγές το τελικό αποτέλεσμα δίνει ξεκάθαρα την αίσθηση της Octavia που γνωρίζουμε.

Και η σπορ έκδοση RS έχει ανανεώσεις, κυρίως στο εμπρός μέρος. Φυσικά, οι προβολείς είναι νέοί, όπως και η γυαλιστερή μαύρη μάσκα με το σήμα RS. Ο προφυλακτήρας έχει μια νέα, πολύ συγκεκριμένη μορφή. Που είναι διαφορετική από τις άλλες εκδόσεις. «Αυτό τονίζει το πλάτος του αυτοκινήτου, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε οι λεπτομέρειες να υπογραμμίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου,» εξηγεί ο Jounggeen Kim, ο σχεδιαστής υπεύθυνος για την εμφάνιση του νέου Octavia RS. Ο Kim είπε ακόμα ότι οι μαύρες επιφάνειες του προφυλακτήρα βοηθούν στην δυναμικότητα σε αυτό το μέρος του αυτοκινήτου. Τονίζουν τις αναλογίες και δημιουργούν μια πιο έντονη αντίθεση με τις χρωματιστές επιφάνειες του αμαξώματος. «Η έμπνευση εδώ προέρχεται από το σχήμα που έχουν τα φτερά των αεροσκαφών».

Το νέο Skoda Octavia μέσα από τα μάτια των σχεδιαστών του

Στο πίσω μέρος του Octavia υπάρχουν νέα πίσω φωτιστικά σώματα και, φυσικά, το νέας γραφής «Skoda». «Το σχέδιο στα πίσω φώτα έχει αλλάξει. Τώρα τα φλας είναι οριζόντια, ενώ έχει κρυσταλλίνα στοιχεία μέσα στα φώτα». λέει ο Karel Linhart, ο υπεύθυνος για τις αλλαγές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Σχετικά με τον πίσω προφυλακτήρα, προσπάθησε να προχωρήσει τον σχεδιασμό του στις πόρτες του αυτοκινήτου. Που είναι πιο λείες, κάνοντας όλο το σχεδιασμό απλό, αλλά όμορφο. Τα πίσω ανακλαστικά μέσα στην περιοχή του διαχυτή, ενισχύουν την εντύπωση «αγκαλιάς» του προφυλακτήρα.

Το νέο Skoda Octavia μέσα από τα μάτια των σχεδιαστών του

Πιο βιώσιμο εσωτερικό

Υπάρχουν αλλαγές και στο εσωτερικό του Octavia,όπως τα νέα, πιο βιώσιμα υλικά με πολλές επιλογές για την ατμόσφαιρα της καμπίνας. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν επενδύσεις από οικολογικό δέρμα ή υφάσματα από ανακυκλωμένα υλικά. Ένα όμορφο νέο χαρακτηριστικό είναι τα στοιχεία διακόσμησης Dark Chrome.

 

abb_img