Το Opel Corsa «έκλεισε τα 40» και το γιορτάζει!

Η Opel για να γιορτάσει την επιτυχία του Corsa, προσφέρει 5 χρόνια εγγύηση, καθώς και 5 χρόνια δωρεάν service για το δημοφιλές μοντέλο.

Ακούστε το άρθρο

Εδώ και 40 χρόνια το Opel Corsa είναι best-seller στην κατηγορία του. Αυτό ισχύει και για την τελευταία γενιά του μοντέλου, η οποία από το 2019, έχει κατακτήσει πολυάριθμους τίτλους. Επιπλέον, η Opel αναδείχτηκε «Company Car of the Year», ενώ το Corsa «Best Buy Car of Europe 2020». Παράλληλα, η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του, το Corsae, κατέκτησε το «Χρυσό Τιμόνι 2020».

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό το σερί επιτυχιών και διακρίσεων. Επίσης, την ίδια στιγμή με τη μακροχρόνια πορεία του μικρού δημοφιλούς μοντέλου, η Opel έχει ακόμα έναν λόγο να γιορτάζει. Πιο συγκεκριμένα, τα 160 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στην ιστορία της αυτοκίνησης, προσφέροντας καινοτομίες και κυρίως ποιοτικά προϊόντα.

Test Drive || Opel Corsa-e: Το μέλλον της πόλης είναι ηλεκτρικό!

Για να γιορτάσει τη μακροχρόνια πορεία της στο χώρο αλλά και τα 40 χρόνια παρουσίας του Opel Corsa, η Opel προσφέρει 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service για το δημοφιλές μοντέλο.

Επιπλέον η γερμανική φίρμα προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές του μοντέλου, άμεση παράδοση και εγγύηση τιμής, ενισχύοντας επιπλέον το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Το Opel Corsae με 353 χιλιόμετρα αυτονομία

Η ηλεκτροκίνητη έκδοση του Opel Corsa εισήλθε στην γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου το 2019. Το αυτοκίνητο προσφέρει 353 χιλιόμετρα αυτονομίας κατά WLTP, νούμερο που το καθιστά ιδανικό για καθημερινή χρήση.

Opel Corsa-e Anniversary Edition: 40 και να… καίνε!

Επιπλέον, την κίνηση του Corsae αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας με ισχύ 136 ίππων, χαρίζοντας καλές επιδόσεις στο γερμανικό μοντέλο. Για παράδειγμα, για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζονται 8,7 δευτερόλεπτα, νούμερο αρκετά ικανοποιητικό για το βάρος του οχήματος (περίπου 1,5 τόνος). Τέλος, η μέγιστη τελική ταχύτητα του Opel Corsae είναι τα 150 χλμ./ώρα.

Το σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου λαμβάνει ενέργεια από μία μπαταρία με χωρητικότητα 50 kWh. Μάλιστα, αυτή μπορεί να φορτίσει στο 80% σε περίπου 30 λεπτά, με τη χρήση ταχυφορτιστή. Στο σπίτι, με τη χρήση wallbox, το Opel Corsae θα χρειαστεί σχεδόν 7,5 ώρες, ώστε να φορτιστεί πλήρως.

Από την άλλη, το Corsa διατίθεται με ιδιαίτερα οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 75 έως 130 ίππους. Οι επιλογές κιβωτίων περιλαμβάνουν χειροκίνητα κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων, αλλά και ένα 8τάχυτο αυτόματο, για πρώτη στο Corsa.

To πρώτο ηλεκτρικό Opel Astra είναι πλέον γεγονός

Πρωτοπόρο και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το Corsae δεν εντυπωσιάζει μόνο στην καθημερινή του χρηστικότητα, αλλά και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα, το Corsae Rally, αποδεικνύει ότι οι κορυφαίες επιδόσεις μπορούν να συνδυαστούν με την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Πρώτη η Opel έχει δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα, το οποίο από το 2021 αγωνίζεται στο ADAC Opel eRally Cup. Η διοργάνωση αυτή, αποτελεί τον πρώτο αγώνα κυπέλλου με ηλεκτρικά οχήματα ενιαίου τύπου.

Το Opel Corsa «έκλεισε τα 40» και το γιορτάζει!

abb_img