Το όραμα της ZeroAvia για αεροδρόμια ως κόμβους υδρογόνου

Η ZeroAvia οραματίζεται την ανάπτυξη μιας πράσινης υποδομής ανεφοδιασμού αεροσκαφών και οχημάτων με βάση της το υδρογόνο.

Ακούστε το άρθρο

Η ZeroAvia, μία εταιρεία που ειδικεύεται στις πτήσεις με υδρογόνο ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την εταιρεία ZEV για την ανάπτυξη μιας πράσινης υποδομής ανεφοδιασμού αεροσκαφών και οχημάτων με υδρογόνο.

Οι εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός περιφερειακού αεροδρομίου. Με στόχο την παρουσίαση της σκοπιμότητας των εμπορικών πτήσεων με υδρογόνο.

FedEx: Δοκιμές αυτόνομης παράδοσης με Drone

Hubs Υδρογόνου: Το μέλλον των εμπορικών πτήσεων;

Η ZeroAvia σχεδιάζει επιδείξεις υδρογονοηλεκτρικών αεροσκαφών με βάση το H2. Και ή  ZEV παρέχει την υποστήριξή τους. Η τελευταία θα μεταφέρει την εμπειρία της στην παροχή αερίου υδρογόνου για οδικά οχήματα για την κατασκευή του πρώτου συστήματος ανεφοδιασμού του αεροδρομίου με υδρογόνο.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Παλμ Σπρινγκς δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την πρώτη της τοποθεσία δοκιμών φόρτισης. Θα γίνει όμως γνωστή στα τέλη Μαΐου. Ωστόσο η ZEV στοχεύει να λειτουργήσει τον πρώτο της σταθμό στις αρχές του 2023.

Ο Jesse Schneider, Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού ZEV, είπε σχετικά:

«Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες στη δημιουργία αεροδρομίων μηδενικών εκπομπών με μια μεγάλη κεντρική παραγωγή υδρογόνου, ένα H2-Hub».

Αυτά θα μπορούσαν να παράγουν σημαντική ποσότητα υδρογόνου επιτόπου, τόσο για αεροσκάφη όσο και για τα οχήματα. Και τέτοιοι κόμβοι θα κάνουν περιττά τα καύσιμα με βάση τον άνθρακα στα αεροδρόμια.

Suzuki: Ιπτάμενα αυτοκίνητα σε συνεργασία με τη SkyDrive

Οι πρώτες εμπορικές πτήσεις με υδρογόνο προ των πυλών

Η ZeroAvia έχει ως εταίρους τη British Airways και την United Airlines μεταξύ άλλων. Και σχεδιάζει να συνεργαστεί με άλλους εταίρους του κλάδου για να δημιουργήσει οικοσυστήματα ανεφοδιασμού με υδρογόνο σε διάφορα αεροδρόμια παγκοσμίως.

Ακόμη, η ZeroAvia αναπτύσσει επίσης μιας από τις πρώτες εμπορικές πτήσεις στον κόσμο με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Η διαδρομή θα καλύπτει την απόσταση από το Λονδίνο προς το αεροδρόμιο της Χάγης.

Jetson ONE: Ηλεκτρικό ελικόπτερο-drone για επίδοξους πιλότους

Η ZeroAvia θα ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις του υδρογονοηλεκτρικού της κινητήρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στόχος είναι η παράδοση ενός πλήρως πιστοποιημένου αεροπλάνου 19 θέσεων το 2024.

Μάλιστα η ZeroAvia σχεδιάζει να κλιμακώσει την τεχνολογία της σε αεροσκάφη 40–80 θέσεων έως το 2026. Τέλος οι επίγειες δοκιμές των πρωτότυπων σταθμών παραγωγής ενέργειας 1,8 μεγαβάτ ξεκινούν φέτος.

abb_img